Caută
Close this search box.

Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă au lipsit de la Ziua Franţei. Iohannis a urat «Bonne chance» pentru «Les Bleus»

Sute de invitaţi au fost invitaţi de Ziua Franţei la o recepţie organizată de ambasada acestei ţări la Bucureşti.

Printre oaspeţii de la ambasadă a fost şi proaspăt demisa șefă de la DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar și fostul premier Adrian Năstase.

În discursul său, Michele Ramis, ambasadoarea Franţei, a vorbit despre valorile comune ale Europei, spunând că ”în relaţiile noastre cu România, precum şi cu ceilalţi parteneri, încurajăm toate eforturile ce vizează păstrarea şi apărarea acestor valori, printre care statul de drept şi independenţa justiţiei ocupă un loc central”.

Absenții au fost, ca şi la recepţia de la Amabasada SUA de la Bucureşti prilejuită de Ziua Independenţei, liderii coaliţiei de guvernare: Liviu Dragnea, preşdintele PSD,  Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului,  şi premierul Viorica Dăncilă.

Cel mai probabil, motivul absenţei celor trei este legat de faptul că şi Franța a fost printre cele 12 țări care au semnat scrisoarea prin care își exprimă îngrijorarea cu privire la modificările codurilor penale.  

Ultimii ani au cunoscut “un elan remarcabil” în relaţia cu Franţa, parteneriatul strategic al României cu această ţară urmând să fie aprofundat, a spus și preşedintele Klaus Iohannis,

“De zece ani există între ţările noastre un parteneriat strategic (…) dorim să îl aprofundăm şi să îi dăm mai multă concreteţe”, a mai spus Iohannis care a amintit că i-a primit, la Palatul Cotroceni, atât pe Francois Hollande, cât şi pe actualul preşedinte francez Emmanuel Macron.

Nedorind să ignor ce se mai întâmplă în lume, daţi-mi voie să vă urez «Bonne chance pour demain avec le football!»”, a spus Klaus Iohannis la finalul discursului său ţinut cu ocazia Zilei Franţei.

La recepţie au mai venit procurorul general Augustin Lazăr, şefuL SRI Eduard Hellvig şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Ambasadorul Croaţiei a venit la recepţie cu tricoul naţionalei ţării sale. El şi-a explicat gestul: “Tricoul acesta nu e o provocare, e o obligaţie de serviciu. Este o decizie la nivel naţional ca toţi oficialii sa purtăm tricourile”.

Un răspuns

  1. Franta este cel mai important partener al Romaniei si ne poate ajuta cu tehnologia necesara pentru a apara Marea Neagra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri