Dan Barna, preşedintele USR, susţine că premierul Viorica Dăncilă s-a dus la Bruxelles ca să „mintă pentru Dragnea”.

El afirmă că, în ciuda averismentelor cu privire la justiţia din ţară, Dăncilă le-a spus oficialilor europeni că habar nu au ce se întâmplă de fapt.

Barna mai spune că premierul a cerut insistent scoaterea României din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), pentru că vina pentru situaţia justiţiei din România aparţine “statului paralel”.

Viorica Dăncilă s-a dus la Bruxelles să mintă pentru Liviu Dragnea şi să se roage de Juncker şi Timmermans, scrie Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Deşi instituţiile europene au transmis o mulţime de mesaje de avertizare în ce priveşte justiţia din România, au propus o sumedenie de măsuri prin care să atragă atenţia că derapajele din justiţia de la noi nu vor fi trecute cu vederea, prim-ministrul României a mers la Bruxelles să le spună şefilor Comisiei Europene că habar nu au ce se întâmplă de fapt.

Viorica Vasilica a fost acolo să arate Uniunii Europene că PSD-ALDE fac ce trebuie şi că nici măcar UE nu deţine adevărul pe care doar Dragnea şi ai lui îl au: modificările legislative din ultimele luni nu afectează statul de drept şi, de fapt, vina aparţine statului paralel.

În plus, culmea tupeului: după ce măcelăreşti justiţia şi te duci la înalţi oficiali europeni să îi minţi în faţă, le ceri insistent acestora să scoată România din MCV înainte de a prelua preşedinţia Consiliului UE.

Bineînţeles că din comunicarea oficială a Comisiei Europene reiese cu totul altceva. Bineînţeles că i-au transmis negru pe alb că sunt la curent cu situaţia reală din România şi bineînţeles că MCV rămâne în continuare cu noi atât timp cât se fac paşi înapoi în lupta anticorupţie.

Avem un prim-ministru care minte şi care nu este decât un avocat al lui Liviu Dragnea inclusiv în relaţia cu Uniunea Europeană. Viorica Vasilica Dăncilă nu este, de fapt, prim-ministrul României şi cu atât mai puţin al românilor. Politica PSD-ALDE în relaţia cu partenerii noştri depăşeşte deja limitele bunului simţ, conchide Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a discutat la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comsiei Uniunii Europene, şi cu alţi oficiali europeni despre legile justiţiei, precizând că le-ar explicat acestora că aceste legi sunt interne şi n-ar afecta statul de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 7 =