Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat,joi, că i se pare nepotrivită invitaţia adresată Laurei Codruţa Kovesi de a intra în USR, făcută de liderul Uniunii, Dan Barna, şi că acesta a vrut „să se lipească de imaginea fostei şefe DNA”, decizia fiind una deplasată. În același context, Orban a comparat acțiunea lui Dan Barna cu cea a Gabrielei Firea.

„Mi s-a părut chiar deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi să fie candidat. Aproape că nu e nicio diferenţă între foamea de imaginea a lui Firea, care a încercat să fure din gloria lui Simona Halep şi tentativa lui Barna de a încerca să se lipească de imaginea doamnei Kovesi. Sunt nişte lucruri pe care nu le faci dacă ai o minimă experienţă politică. Nu poţi să câştigi imaginea de pe urma popularităţii cuiva care a dobândit popularitatea în altă zonă decât politică. Mi s-a părut complet neinspirat să câştigi imaginea de pe urma unei persoane care se află într-o situaţie dificilă, care a pierdut o poziţie. Îi faci rău printr-o asemenea declaraţie, dai pretext la toată propaganda care urmă Kovesi a făcut o justiţie selectivă. Doamna Kovesi nu era într-o situaţie în care să îi faci o asemenea ofertă”, a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune, la un post de televiziune.

Președintele USR Dan Barna a declarat marți că a avut un „schimb de mesaje” cu fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care a invitat-o în partid.

Aceasta i-a răspuns că vor putea sta de vorbă când se va întoarce din concediu. Barna a precizat că, dacă partidul decide să o susțină, în cazul în care aceasta decide să renunțe la cariera de procuror și să se înscrie în USR, poate fi un candidat la prezidențiale.

1 COMENTARIU

  1. Ce le plătesc cetățenilor acești oameni, astfel de salarii mari? Nu au nimic mai bine să-și limiteze timpul, sau este acest „ghinion” constant între „partidele de opoziție”, atât de necesar? Sfat, domnule, Folosește-ți capul și gândește-te mai mult la înlăturarea prezentului Govt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =