Un nou protest este anunţat să aibă loc duminică, în Piaţa Victoriei din Capitală, sub sloganul „Poporul e suveran. Opriţi legalizarea corupţiei”.

Manifestaţia face parte dintr-un lung şir de proteste care au avut loc atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării, după adoptarea de către Parlament a modificărilor la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Alte proteste sunt anunţate şi luni, în faţa Guvernului, când coaliţia de guvernare ar urma să decidă dacă începe sau nu procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi joi, când părinţii vor să blocheze toate trecerile de pietoni din jurul Parlamentului.

„Nu cedăm în faţa infractorului Dragea, nu acceptăm să legalizeze corupţia, nu acceptăm să încalce voinţa poporului şi să suspende cele 6,5 milioane de voturi care au ales preşedintele, ca să scape ei de puşcărie. Vă chemăm pe toţi în stradă. Vă chemăm la Bucureşti duminică, pe cei care puteţi să veniţi. Vă chemăm să ieşiti în stradă în oraşele voastre, dacă nu puteţi ajunge la Bucureşti”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Tot pe reţelele de socializare a fost anunţat un protest şi pentru luni, când coaliţia de guvernare ar urma să decidă dacă începe procedura de suspendare a preşedintelui.

De asemenea, miercuri, părinţii vor să blocheze timp de două ore zona Parlamentului, urmând să protesteze pe toate trecerile de pietoni din jurul clădirii astfel încât să fie întrerupt traficul rutier. „Pentru cine luptăm? În primul rând, pentru copiii noştri! Nu ne dorim să crească într-o ţară în care infractorii au mai multe drepturi decât cetăţenii oneşti! Nu ne dorim să crească într-o ţară în care oamenii să moară ucişi de corupţie! Nu ne dorim să părăsească ţara! Părinţi, ieşiti în stradă! Haideţi să blocăm zona Parlamentului timp de două ore pentru a atrage atenţia bucureştenilor şi parlamentarilor că nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă!”, spun organizatorii.

Aceste proteste vin în continuarea şirului de manifestaţii care au avut loc în Capitală şi în mai multe oraşe după adoptarea de către Parlament a modificărilor la Codul penal şi la Codul de procedură penală. De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că din punctul său de vedere suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie să fie o opţiune serioasă. Dragnea a spus că luni ar urma să se ia o decizie.

32 Vizualizări

2 COMENTARII

  1. stim noi , foarte bine, cum este cu „suveranitatea poporului” si stim de vreo 70 de ani, imbatatul cu apa rece, a devenit specialitate la romani…Fara un ADEVARAT SUVERAN ( Monarh) , Romania este pierduta,piatra din varful unghiului trebuie sa fie permanenta si nu transformata intr-un bolovan pe care-l schimbi la fiecare 5 sau 10 ani…Stabilitatea( baza progresului general) nu va fi data niciodata da schimbari ciclice si -mai ales- si radicale…
    Iar Monarhul nu poate fi oricine, este dovedit si asta, chiar cu „casa regala” romana… In Romania „suveranitatea poporului” are o singura traducere (in) practica, sclavagizarea poporului…Auzi, popor suveran si de 6 ani este votat si ratificat(legiferat) un parlament de 300 capete, dar el este dublu! Si „suveranul ” care reprezinta direct „poporul suveran”, ofera medalii si diplome, mareste salarii si pensii, etc., celor care au participat la „suveranizarea ” tarii…

  2. Un popor care trebuie sa protesteze cel putin lunar si de ani de zile, impotriva conducatorilor( pentru a supravietui) este -prin definitie- un popor in mare deriva si sfarsitul nu poate fi decat destramarea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =