Caută
Close this search box.

Opoziția cere demisia ministrului Apărării: Gafa lui creditează o interpretare politică anti-NATO. ”Afară din Guvern, Mihai Fifor”!

fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, trebuie să demisioneze din funcţie întrucât gafa lui referitoare la rachetele balistice creditează o interpretare politică anti-NATO spun la unison lideri din opoziție.

Reacția politicienilor vine după ce Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vorbit marţi seara, la Antena 3, despre baza militară de la Deveselu şi relaţia cu Federaţia Rusă, afirmând că deținem rachete balistice la Deveselu.

Traian Băsescu: Afară din Guvern, Mihai Fifor

Fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP, este de părere că ministrul Apărări ar trebui să plece din Guvern în urma afirmaţiei acestuia cu privire la baza militară de la Deveselu şi a menţionat că declaraţia „are darul de a decredibiliza România şi SUA în faţa propriilor aliaţi”.

„N-am crezut că cineva poate face declaraţii mai dăunătoare ţării decât Petre Daea. Şi totuşi, alături de Daea, Mihai Fifor, ministrul Apărării, reuşeşte să facă cea mai (…) greşită declaraţie post decembristă. El afirmă nici mai mult nici mai puţin că în baza militară de la Deveselu România ar deţine rachete balistice. Confirmă astfel afirmaţiile făcute frecvent de Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Serghei Şoigu şi mulţi alţi demnitari ruşi care încearcă să decredibilizeze realitatea că la Deveselu este instalat un sistem de apărare antirachetă defensiv şi nu un sistem ofensiv”, afirmă Traian Băsescu, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul şef al statului adaugă că, prin afirmaţia sa, „Mihai Fifor a alimentat propaganda rusă care încearcă să găsească justificări pentru încălcarea acordurilor cu SUA şi NATO în vederea amplasării de armament în Crimeea”.

„Mai mult, afirmaţia lui Fifor are darul de a decredibiliza România şi SUA în faţa propriilor aliaţi, care ar putea crede că i-am dezinformat asupra instalaţiilor de la Deveselu. Mihai Fifor a devenit cel mai puternic aliat al Federaţiei Ruse în decredibilizarea deciziilor strategice ale României, SUA şi NATO Eu nu pun mâna în foc că Mihai Fifor a făcut doar o gafă. Afară din Guvern, Mihai Fifor”, mai spune Băsescu.

Ludovic Orban: O gafă care expune Armata Română

Ludovic Orban, președintele PNL, afirmă că este intolerabil ca un demnitar, de un asemenea rang, să comită o astfel de gafă care poate expune Armata Română şi poate genera tensiuni diplomatice.

„După diplomaţia românească, afectată grav de nepriceperea şi intruziunea PSD, după sistemul de ordine publică, intens politizat în mandatul doamnei Carmen Dan, iată că şi Armata Română este afectată de amatorismul şi habarnismul oamenilor promovaţi de PSD în funcţii de răspundere. Toate domeniile strategice încep să fie afectate de oamenii pe care Dragnea îi susţine doar pentru slugărnicia lor absolută”, precizează Orban într-un comunicat de presă.

Orban apreciază că declarațiile lui Fifor alimentează propaganda Moscovei.

„Ministrul Fifor ar trebui să ştie că la acest nivel, din această funcţie, nu te joci cu vorbele. Diferenţa dintre o bază cu rachete interceptoare şi una cu rachete balistice este fundamentală şi are implicaţii majore. Ţara noastră găzduieşte un sistem defensiv, nu unul cu caracter ofensiv. Declaraţia ministrului Fifor răstălmăceşte grav această realitate şi nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei, care încearcă să acrediteze tocmai caracterul ofensiv al unităţii de la Deveselu. Interceptorii SM-3 nu sunt echipaţi cu focoase explozive, ei se bazează numai pe energia lor cinetică pentru a distruge focoasele rachetelor balistice şi pot fi lansaţi numai ca mijloace de oprire împotriva unui atac real”, mai spune liderul PNL.

Dan Barna: Fifor trebuie să demisioneze urgent

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a cerut miercuri demisia ministrului Apărării.

„Mihai Fifor, ministrul Apărării afirmă, greşit, că avem rachete balistice, adică ofensive, nu interceptoare, adică defensive, la Deveselu. O declaraţie suficientă cât să confirme, cu iresponsabilitate, toată retorica războinică a Rusiei împotriva României şi a NATO. Mihai Fifor trebuie să demisioneze urgent! Îi cer demisia! Şi declaraţia asta năucitoare vine la doar o săptămână după ce protectorul oilor, ministrul Agriculturii, Petre Daea, compara sacrificarea sanitară a porcilor bolnavi de pestă cu Holocaustul, cel mai mare genocid din istorie”, a scris Barna pe Facebook.

 

Un răspuns

  1. Unul dintre putini frecventabilii din PSD, mananca KKT cu polonicul! Nasol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri