Caută
Close this search box.

Comandantul jandarmilor din Piaţa Victoriei, despre colega bătută: Nu-și aminteşte de ce a căzut; jandarmii n-au fost abandonaţi

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul forțele de intervenție ale Jandarmeriei la mitingul din Piaţa Victoriei (10 august)) a vorbit despre femeia jandarm bătută.

Incidentul legat de femeia jandarm a declanşat acţiunea în forţă a Jandarmeriei.

Cazan spunea, la TVR, că aceasta tînără (numită de presă Ştefania) nu-și aduce aminte dacă a fost lovită sau s-a împiedicat şi că cei doi jandarmi prinși în mijlocul unor protestatari violenți și bătuți făceau parte dintr-o rezervă de intervenție care se îndrepta spre o o acțiune.

„Au fost violențe de la început de când au plecat din zona unde aveam dispozitivul. Fata nu-și mai aduce aminte de ce a căzut, dacă a fost lovită sau s-a împiedicat. Când a rămas în urmă cu colegul, a fost lovită în mod direct, s-a dezechilibrat”, explică maiorul Laurențiu Cazan, la TVR.

Întrebat de ce au fost abandonați cei doi jandarmi de colegii lor, maiorul Cazan a spus: „Când ai acea violență împotriva ta… era foarte greu să observi la momentul respectiv că cineva din dispozitiv a fost atacat așa de brutal”.

„Ne bucurăm că jandarmerița nu a avut mult de suferit, nu a avut răni mai grave. Ce e de condamnat sunt violențele de la fața locului. Șansa noastră și ei a fost că era echipată cu toate mijloacele de protecție, gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat fără. Pe mine pur și simplu m-a speriat acel eveniment, sunt și eu om, am familie”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri