Caută
Close this search box.

Dan Nica (PSD) cere comisie de anchetă pentru afirmaţiile lui Iohannis despre proteste

dan nica

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a susținut sâmbătă că este necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pe motiv că declarațiile președintelui Klaus Iohannis despre acțiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august „denotă dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente”.

”Încă din seara protestelor, preşedintele Iohannis a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi şi informaţii operative. Acest fapt denotă rea-voinţă şi dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente. Ca şi Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câştiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanţat din surse obscure. Cred că s-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică”, a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Președintele delegației PSD din Parlamentul European a adăugat, potrivit sursei citate, că Președintele României trebuie să înțeleagă că „schimbarea guvernului altfel decât prin mijloace democratice este ilegitimă”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, pe 13 august, că au trecut deja trei zile de la protestul violent din Piața Victoriei şi nu există niciun responsabil, precizând că în orice ţară până la această oră ar fi fost cel puţin o demisie.

Șeful statului a adăugat că cei vinovați de ceea ce s-a întâmplat la protestul din 10 august trebuie pedepsiți, indiferent cine sunt ei.

Un răspuns

  1. Declarați urgent starea de asediu! Scoateți jandarmii și artileria grea din dulapurile PSD-iste în apărarea lui copilașului Dan Nica, amenințat din Elveția de pe tastatura de la PC-ul broker-ului fugar Cristian Sima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri