Caută
Close this search box.

Înarmare masivă în Asia de sud-est: Vietnam plasează comenzi pentru arme rusești în valoare de peste 1 miliard de dolari

s-400

Vietnamul a plasat comenzi pentru arme și servicii militare ruse în valoare de peste 1 miliard de dolari, a raportat agenția de știri rusă TASS, în acest fel țara din Asia de Sud-Est își susține capacitatea de apărare, informează Reuters.

„Avem un portofoliu de comenzi în valoare de peste 1 miliard de dolari”, a declarat TASS citându-l pe Dmitri Shugayev, șeful serviciului federal rus de cooperare tehnico-militară. Raportul a venit în timpul unei vizite în Rusia a lui Nguyen Phu Trong, secretarul general al Partidului Comunist din Vietnam. Nu au fost oferite detalii despre aceste tranzacții.

Vietnamul și Rusia au avut relații strânse de zeci de ani. Rusia este cel mai mare furnizor de armament din Vietnam, iar companiile rusești sunt implicate în mai multe proiecte energetice vietnameze. Vietnamul a cumpărat mai devreme șase submarine de atac Kilo, împreună cu mai multe nave de război, avioane de luptă și alte echipamente militare din Rusia. „Cele două părți și-au confirmat angajamentul de a-și dezvolta în continuare legăturile militare”, a declarat vineri Partidul Comunist din Vietnam, după o întrevedere în Rusia între Trong și președintele rus, Vladamir Putin.

Vietnamul a fost unul dintre cei mai activi importatori de arme din ultimii ani, pe fondul pretențiilor teritoriale din ce în ce mai agresive ale Chinei în Marea Chinei de Sud, unde vecinii au pretenții rivale de lungă durată. Companiile vietnameze și ruse au semnat câteva acorduri de cooperare în timpul vizitei lui Trong, inclusiv trei în domeniul cooperării bancare, potrivit guvernului vietnamez.

Un răspuns

  1. nu este nimic extraordinar. acea parte a lumii aflata sub influenta chino – rusa nu va da inapoi. si probabil america, fiind de vreo patru ani tara invinsa, economic vorbind, va invata si ce inseamna sa fii pe locul doi, trei, patru si din punct de vedere militar. ca din celelalte puncte de vedere nu intra in nici un top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri