Caută
Close this search box.

Vatican: Corul Capelei Sixtine vizat în cadrul unei anchete financiare

Papa Francisc a autorizat o investigație privind posibilele nereguli financiare în corul Capelei Sixtine cu renume mondial, a declarat miercuri Vaticanul citat de Reuters.

Vaticanul a emis o declarație care confirmă investigația după un raport din ziarul „La Stampa” despre cor, unul dintre cele mai vechi grupuri vocale din lume.

„La Stampa” a declarat că magistrații din Vatican investighează managerul corului, un laic, și directorul său, preot, în legătură cu suspiciunea de deturnare de fonduri, fraudă și spălare de bani. Declarația de la Vatican a spus doar că papa a autorizat ancheta acum câteva luni și că a continuat. Până în momentul de față nu au fost obținute declarații de la cei învinuiți.

În luna mai, corul, care este format din bărbați și băieți tineri și are un contract de înregistrare cu o casă de discuri importantă, a cântat la deschiderea unei expoziții la Muzeul Metropolitan de Artă din New York numit “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”. Turul său de vară din Statele Unite a fost anulat fără explicații oficiale în iulie.

Fondat în 1471, se consideră că este cel mai vechi cor al lumii, cu rădăcini care se întorc la Schola Cantorum instituită de Papa Grigore I cel Mare în jurul anului 600.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri