Caută
Close this search box.

Uraganul Florence: Mai multe victime raportate dar a slăbit din intensitate

Uraganul Florence a făcut primele victime pe coasta atlantică a Statelor Unite, afectată de vânturi puternice și ploi abundente, în timp ce autoritățile au lucrat pentru a salva zeci de oameni prinși de creșterea nivelului apei, informează AFP.

Cel puțin patru decese au fost confirmate vineri de surse oficiale, iar presa americană a raportat o a cincea victimă. „Ne așteptăm la câteva zile de ploaie”, a declarat guvernatorul din Carolina de Nord, Roy Cooper, care a descris ploile uraganului drept „un eveniment milenar”. „Prioritatea noastră este acum să punem oamenii imediat în afara pericolului”, a adăugat el la o conferință de presă. „Încă suntem în furtună și dacă nu a ajuns la voi, o va face”, a spus Cooper.

Însoțit de ploi abundente și vânturi puternice, ochiul uraganului a ajuns deasupra uscatului lângă Wrightsville Beach (Carolina de Nord), vineri, la 07:15 (11:15 GMT), cu vânturi de până la 150 kilometri pe oră după declarațiile Centrului Național al Uraganelor (CNU). Carolina de Sud a fost, de asemenea, atinsă un pic mai târziu.

Florence, cu toate acestea, a slăbit în intensitate după-amiaza și a fost retrogradată la o furtună tropicală cu vânturi măsurate la 100 kilometri pe oră, conform buletinului CNU lansat la ora 11:00 (03:00 GMT). Dar amplitudinea și progresul foarte lent -7 km / h- în ținuturile unde furtuna aduce ploi abundente îngrijorează autoritățile și au intensificat avertismentele de viituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri