Caută
Close this search box.

Revizuirea politicii comerciale americane: Semnarea unui nou acord comercial între Washington și Seul

Președintele Donald Trump a declarat marți că un acord comercial cu Coreea de Sud a fost complet renegociat și poate fi semnat la Națiunile Unite, unde liderii s-au adunat pentru cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale, informează Reuters.

În martie, cele două țări au convenit, în principiu, să revizuiască acordul, pe care Trump l-a criticat pentru creșterea deficitelor comerciale ale SUA cu Coreea de Sud. „Acordul comercial cu Coreea de Sud a fost complet renegociat și este pregătit pentru semnare”, a declarat Trump într-o conferință de presă. „Putem semna la Națiunile Unite sau la puțin timp după aceea. A fost o afacere teribilă pentru Statele Unite, acum este o afacere echitabilă”.

Ministrul Comerțului din Coreea de Sud se pregătește pentru o eventuală semnare între președintele Moon Jae-in și Donald Trump în cadrul reuniunii ONU de săptămâna viitoare, a declarat un oficial al ministerului. Ministrul a spus că se speră că acordul ar putea fi pus în aplicare începând cu 1 ianuarie 2019, dar programul a depins de aprobarea parlamentară.

În mod separat, administrația Trump dorește să impună tarife de până la 25% pentru importurile de autovehicule și de piese auto din Coreea de Sud și alte țări în SUA în cadrul investigației „Secțiunea 233”. Coreea de Sud a declarat că ar trebui să fie scutită de tarife, declarând că a făcut deja concesii în autoturisme în cadrul acordului comercial revizuit.

Euisun Chung, vicepreședinte executiv la Hyundai Motor Group, a plecat duminică în Statele Unite să se întâlnească cu secretarul american al comerțului, Wilbur Ross, și cu alți oficiali pentru a discuta scutirile de tarife, a spus un reprezentant al președintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri