Caută
Close this search box.

Audierea candidatei la șefia DNA, amânată

adina florea

Consiliul Superior al Magistraturii a votat pentru amânarea audierii, care va fi reluată pe 8 octombrie.

Nicolae Solomon, membru CSM, a propus ca audierea candidatei la șefia DNA, Adina Florea, să fie amânată, pe motiv că există o sesizare la Inspecția Judiciară privind un incident de securitate care ar avea legătură cu ea.

Tudorel Toader se opune, spunând celor care susțin propunerea, printe care și Augustin Lazăr, că nu procedează corect: ”Fiecare vom face pașii permiși de lege”, a declarat ministrul Justiției.

„Nu sunt de acord cu amânarea, pentru că nu avem temei juridic, nici în regulament, nici în lege, pentru a da aviz consultativ. Va plana suspiciunea pe care va trebuie să o îndepărtați cum de această adresă provind incidentul de securitate, posibilă abatere disciplinară a doamnei Adina Florea a apărut la Ministerul Justiției exact pe data de 25 septembrie, adică alatăieri, înainte de audierea de azi. Să explicați dacă nu cumva adresa constituie la rândul ei o piedică în derularea procedurii. Înțeleg că nu există un dosar penal nici in rem nici in personam, deschis pe numele candidatei Adina Florea. (…) Nu procedați corect, dar fiecare vom face pașii pe care legea-i permite”, a spus Toader, citat de Mediafax.

Procurorul general a replicat: ”Cu toții vrem să știm adevărul și de aceea trebuie să dăm un termen scurt pentru ca Inspecția Judiciară să poată clarifica. Nu e lipsit de importanță care este portretul etic al unui candidat pentru o funcție înaltă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri