Caută
Close this search box.

Avalanşă de noutăţi la TES, Astăzi, SUCOT LA TEATRUL EVREIESC!

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă miercuri, 26 septembrie, de la ora 12.00, și joi, 27 septembrie, de la ora 18.00, în spaţiul imediat alăturat intrării principale a teatrului, într-o construcţie specifică numită „suca“, evenimentul SUCOT LA TEATRUL EVREIESC, o formă de „teatru în afara teatrului“ ce constă într-o suită de momente artistice dedicate sărbătorii de SUCOT 5779.

Sărbătoarea are o dimensiune istorică, spre aducerea aminte a celor 40 de ani de peregrinare în deşert, dar este și o sărbătoare a recoltei, a bucuriei şi a recunoştinţei faţă de natură, ce are loc după încheierea secerișului și după culesul roadelor de toamnă.

Această manifestare se înscrie în seria de proiecte culturale ce fac parte din programul de ilustrare prin teatru a tradiţiilor iudaice, un program de familiarizare a publicului spectator cu obiceiurile şi spiritul sărbătorilor evreieşti.

Actorii care vor prezenta momentele artistice cu ocazia sărbătorii de Sucot sunt Dorina Păunescu, Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Geni Brenda Vexler și Arabela Neazi, acompaniați de TES ORCHESTRA  Bogdan Lifșin, Rodica Doija, Feras Sarmini, Mihai Pintenaru și Sergiu Marin.

Intrarea va fi liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri