Caută
Close this search box.

Oficiali ai SUA: Metodele Rusiei, similare celor din perioada sovietică. Seamănă confuzie, pentru a nu se mai distinge adevărul

Activitățile Moscovei din zilele noastre sunt “similare celor din perioada sovietică“, spune Eugene Fishel, senior advisor în cadrul Bureau of European and Eurasian Affairs al Departamentului de Stat al SUA.

Rusia urmăreşte să semene confuzie și să înșele publicul, părere împărtășită de Jonathan Henick, coordonator adjunct al Global Engagement Center al Departamentului de Stat al SUA

“Munca pe care o facem nu este nouă. Am avut de-a face cu astfel de lucruri, să ne amintim, în perioada războiului rece“, explică acesta într-o discuție cu jurnaliștii, găzduită, în Washington DC, de Foreign Press Centers.

În ceea ce privește propaganda rusă, ei consideră că aceasta are drept scop întărirea ideii că viitorul Rusiei depinde de regimul Putin și afirmarea Rusiei ca un jucător important pe scena internațională. Pentru aceasta, în paralel cu promovarea ideii “Rusia este o putere mare, indispensabilă“, sunt puse sub semnul întrebării valorile occidentale și rolul autorităților, chiar și cu simplul scop de a “murdări apele“, pentru a nu se mai distinge adevărul.

Henick arată, potrivit digi24.ro, că  “munca pe care o facem nu este nouă. Am avut de-a face cu astfel de lucruri, să ne amintim, în perioada războiului rece. Dar a fost o perioadă când nu am mai fost atenți și acum ne dăm seama că trebuie să dublăm eforturile, să lucrăm cu media, cu societatea civilă, cu alte guverne, cu publicul, să creștem rezistența, să fim siguri că oamenii înțeleg că sunt vulnerabili la informațiile eronate și la dezinformare”.

“Scopul dezinformării rusești este să semene confuzie și să înșele publicul, astfel încât să-și maximizeze scopul. Să submineze încrederea în autorități, ceea ce este un aspect important, să crească polarizarea și să distragă atenția de la prioritățile asupra cărora ar trebui guvernul și societatea să se concentreze“.

Cum fac Moscova şi Putin acest lucru? “Identifică și explotează subiecte sensibile, promovează voci marginale, împrăștie teorii ale conspirației, crează narațiuni false“, adaugă Eugene Fishel.

2 răspunsuri

  1. Metodele Rusiei cu America ca-n vremea URSS iar metodele Americii, in relatia cu toata lumea, inclusiv cea vestica, la fel ca in vremea razboiului rece. Sa nu uitam ca atunci vestul, din care nu facea parte doar America se afla in razboi cu blocul estic din care nu facea parte doar URSS ci mai multe state, care astazi detin cel putin 60% din PIB-ul si resursele planetei.
    Orice iluzie, frustrare, traire sau privire de la „piciorul broastei” exprimata printr-o afirmatie semipublica sau publica pe canale dedicate, veleitara si implicit superficiala nu inseamna nimic decat pentru cei asemenea,care-o valorizeaza.
    Cuiul lui Pepelea.
    Si o intrebare franca, mai merita America sa fie salvata?

  2. @ a problemei. Ce usor este sa dai din gura cand este vorba de o democratie deschisa unde gasesti informatii. . Ce greu este sa gandesti realist si nitel mai coerent daca se poate despre Rusia. De ce voi toti acesti admiratori si avocati ai Rusiei nu emigrati acolo? Macar pentru cativa ani? Ca atunci v-am crede. Si daca reusesti sa vii si cu ceva informatii despre miliardele de euro spalate de Putin & Company in vest?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri