Caută
Close this search box.

Tăriceanu despre OUG: Tudorel Toader încearcă să găsească soluţia cea mai bună

călin popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Tudorel Toader încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru combaterea efectelor protocoalelor secrete, susţinând că e nevoie, pe termen lung, de o comisie formată din experţi interni şi internaţionali pentru revizuirea legislaţiei.

„Ministrul Justiţiei încearcă să găsească cea mai bună soluţie juridică pentru a anula aceste protocoale care au adăgat la lege. Gravitatea efectelor e incontestabilă. Există oameni, probabil nevinovaţi, care pe baza unor înregistrări, care nu pot fi probă decisivă, au fost inculpaţi. Propunerea ministrului Justiţiei se referă la o ordonanţă care să permită redeschiderea tuturor dosarelor în care probele s-au bazat pe ascultări, aplicarea protocoalelor dintre SRI şi parchete. Cred că nu e suficient”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Preşedintele Senatului spune că e nevoie de o comisie de experţi interni şi internaţionali pentru modificarea legislaţiei.

„Am vorbit despre necesitatea constituirii unei comisii atât de experţi juridici din Româna, cât şi din străinătate, care să revizuiască legislaţia pe care o cunoaşteam şi Codul Penal şi de Procedură să aveţi siguranţa că revenim la normalitate, la respectul pentru apărare, la respectul drepturile fundamnetale, la o justiţie firească. Această comisie va trebui să elaboreze un set de recomandări pe care să le avem în vedere şi să facem modificările la legislaţie”, a mai spus Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri