Caută
Close this search box.

Tudorel Toader explică de ce merită să fie notar fără concurs

tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi seară, că solicitarea sa de a deveni notar, fără examen, a fost făcută în baza Legii Curţii Constituţionale, care spune că la încetarea mandatului judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau în notariat fără examen, şi că este un drept conferit de lege, iar exercitarea acestui drept nu presupune nicio marjă de apreciere din partea nimănui.

El a susţinut că a facut soilicitarea de a deveni notar public în baza legii Curţii Constituţionale, care spune că la încetarea mandatului judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau în notariat, fără examen.

„În domeniul Dreptului, cel mai dificil este să vorbeşti despre tine, că despre altul este uşor. Prin urmare, vă voi răspunde pe jumătate. Adevărat este că am făcut solicitare de a deveni notar public. În baza legii am făcut solicitarea, legea CCR, care spune că la încheierea mandatului pentru care a fost numit judectăroul se poate face notar fără examen. Solicitarea am făcut-o în baza legii 168, art 60. Am solicitat, în acelaşi timp, dobândirea calităţii de notar public şi suspendarea din funcţie pentru că altfel aş fi intrat în incompatibilitat”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri