Caută
Close this search box.

Violență odioasă în Mexic: Rămășițele a 166 de persoane au fost găsite într-un mormânt masiv din Veracruz

Craniile a cel puțin 166 de persoane au fost găsite într-un mormânt comun în statul estic Veracruz din Mexic, informează BBC.

Procurorul de stat Jorge Winckler a spus că aceste cranii și alte rămășițe umane se află acolo timp de cel puțin doi ani. Locația exactă nu este dezvăluită din motive de securitate, a adăugat el.

Traficanții de droguri au folosit Veracruz ca „groapă de gunoi” pentru victimele lor de mulți ani. În martie 2017, 250 cranii au fost găsite în alt mormânt comun.

Winckler a declarat reporterilor că anchetatorii au găsit, de asemenea, aproximativ 200 de articole de îmbrăcăminte, mai mult de 100 de cărți de identitate și alte bunuri personale. Funcționarii se concentrează asupra craniilor pentru a determina numărul exact de victime.

Dronele și radarele ce penetrează suprafața solului ajută la localizarea rămășițelor, iar experții medico-legali continuă să lucreze la fața locului, au adăugat oficialii. Winckler nu a putut exclude găsirea mai multor victime.

Rudele persoanelor care au dispărut în Mexic sunt implicați în diferite campanii pentru a face cunoscută cauza lor și a face mai multe lucruri cu scopul să-i găsească pe cei dragi.

Violența legată de consumul de droguri în Mexic a crescut din 2006, când armata a fost trimisă să lupte împotriva cartelurilor puternice. De atunci, peste 200.000 de persoane au fost ucise, inclusiv un record de 28.702 de anul trecut. Un alt număr, de 37.000 de persoane sunt înregistrați ca dispăruți. Victimele includ membrii cartelului dar și migranții care se îndreaptă spre SUA și care refuză să fie recrutați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri