Caută
Close this search box.

Bunurile Elenei Udrea care vor fi vândute de ANAF

elena udrea

Fiscul a început procedurile de recuperare a prejudiciului de aproape 3 milioane de euro, la a cărui restituire a fost condamnată Elena Udrea în dosarul “Gala Bute”, au declarat surse din cadrul ANAF.

În iunie, Înalta Curte a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare, la plata prejudiciului şi restituirea mitelor primite, în total aproape 3 milioane de euro: peste 8,1 milioane de lei despăgubiri către Autoritatea Naţională pentru Turism, confiscarea “în folosul statului” a celebrei genţi maro cu mită cash în valoare de 900.000 de euro şi a mitelor de “695.367 lei şi 296.076 lei”.

ANAF a trimis notificări şi somaţii la domiciliul din cartea de identitate a Elenei Udrea: Bucureşti, bulevardul Unirii nr. 15, însă toate actele procedurale s-au întors întrucât fostul ministru nu a autorizat pe nimeni să îi primească corespondenţa.

Contactat de către ANAF, unul dintre avocaţii Elenei Udrea a promis că “sună el mai târziu”, iar altul a declarat că a avut contract cu fostul ministru doar pentru reprezentare în faţa instanţei, nu şi a Fiscului.

Prin urmare, fiind de notorietate că este fugită în Costa Rica, inspectorii au solicitat “instituirea unui curator de către instanţă” pentru reprezentarea Elenei Udrea în faţa organelor fiscale, însă procedura este greoaie.

Acum, după ce Elena Udrea a fost prinsă şi arestată la San Jose, inspectorii fiscali speră ca ea să fie extrădată, astfel încât să li se uşureze munca. “Dacă ar fi adusă în ţară, i-am putea comunica actele procedurale mai uşor, direct la penitenciar”, au explicat ei pentru G4Media.ro.

ANAF a declanşat şi procedura de evaluare a proprietăţilor Elenei Udrea aflate sub sechestru în acest dosar. E vorba în primul rând de terenurile din Călăraşi, “de la Nana”.

Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Elena Udrea la Parlament în ianuarie 2017, ea deţine aproape 14 hectare în comuna Sohatu, alte peste 14 ha în Săruleşti, aproape 2 ha la Nana şi alte 11 ha în comuna Gurbăneşti din judeţul Călăraşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri