Caută
Close this search box.

Dragnea, despre procurorul din dosarul Tel Drum: ​Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA. E o manipulare

Liviu Dragnea a declarat că nu e interesat dacă procurorul din dosarul Tel Drum rămâne sau nu în DNA după ordonanța pe legile justiției, comentând însă că nu crede că acesta va pleca. ​

„Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA acel procuror. E o manipulare. Nu cred că pleacă. Deci nu mă interesează. Fiecare e liber să atace această ordonanță. (…) Eu susțin ideea ca la structurile superiaore din PG, DNA, DIICOT să fie procurori cu experiență”, a spus, miercuri, Liviu Dragnea.

”Fiecare e liber să atace această ordonanţă. Din ce ştiu domnul Toader a fost la CSM şi înainte la Strasbourg. Există o susţinere largă ca la structurile superioare din PG, DNA şi DIICOT să fie procurori cu experienţă”, a mai declarat preşedintele PSD.

Șeful PSD a susținut că a văzut textul OUG în Monitorul Oficial.

„Cu domnul Toader nu am făcut texte de ordonanță, am discutat despre raportul Comisiei de la Veneția”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a mai afirmat că a văzut textul final al ordonanţei în Monitorul Oficial.

„Nu sunt comentatorul colegilor mei. Sunt nemulţumiri ale unor colegi pe care nu le împărtâşesc. Am văzut textul publicat pe un site celebru şi apoi publicat textul OUG în MO”, a declarat liderul PSD. Potrivit ordonanței adoptate luni de Guvern, pentru a lucra în Parchetul General, DNA și DIICOT, procurorii trebuie să aibă o vechime de 10 ani. De asemenea, în cazul DNA, procurorii trebuie să susțină un concurs, în fața CSM, până acum în procedura de selecție constând într-un interviu.

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum,  are vechime în magistratură de doar 8 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri