Caută
Close this search box.

Fan Bingbing a fost amendată pentru evaziune fiscală

Actrița chineza Fan Bingbing a fost amendată cu sute de milioane de yuani pentru evaziune fiscală și alte infracțiuni, au declarat miercuri autoritățile, informează BBC.

Anunțul vine la aproape trei luni după ce vedeta a dispărut din ochiul publicului. Fan Bingbing, care este una dintre cele mai bine plătite actrițe din China, va scăpa de acuzațiile penale dacă amenzile sunt plătite la timp, a declarat agenția de știri de stat Xinhua.

Actrița a fost legată de o anchetă a guvernului cu privire la modul în care celebritățile au raportat veniturile în contractele lor. Unele vedete de film se presupune că au folosit așa-numitele „contracte yin-yang” – o practică în care un contract stabilește câștigurile reale ale unui actor, iar un altul detaliază o cifră mai mică, iar acesta din urmă este prezentat autorităților fiscale. Autoritățile chineze au dispus acum doamnei Fan și companiilor pe care le controlează să plătească în jur de 883 de milioane de yuani (129 de milioane de dolari) în impozite, amenzi și penalități.

Miercuri, vedeta a postat o scuză deschisă în contul ei Weibo spunând: „Am suferit o durere fără precedent în ultima vreme … Sunt atât de rușinată de ceea ce am făcut. Îmi cer sincer scuze tuturor”.

Agentul actriței a fost reținut de poliție pentru investigații suplimentare. Studioul ei a spus anterior că vedeta nu a semnat niciodată contracte „yin-yang”.

Actrița în vârsta de 37 de ani, care a apărut în francizele filmelor „X-Men” și „Iron Man”, a stârnit îngrijorarea printre milioane de fani atunci când a dispărut din viziunea publică în iunie. Rețelele de socializate au intrat în panică speriate de speculațiile asupra locației vedetei și dacă ea a fost reținută.

Fan Bingbing este una dintre cele mai influente celebrități din China și a fost anul trecut în topul revistei „Forbes” drept vedeta chineză cu cele mai mari venituri de aproximativ 300 de milioane de yuani (43 milioane de dolari).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri