Caută
Close this search box.

Fetele de la Zalău, la egalitate cu nemțoaicele din Dortmund

Fosta campioană a României (pe vremea când se numea Silcotub), HC Zalău, a terminat la egalitate, pe teren propriu, cu puternica formație germană Borussia Dortmund, scor 25-25, în prima manşă a turului 2 din cadrul Cupei Cupelor. Partida retur va avea loc în Germania, în 21 octombrie.

Cu o echipă mult întinerită față de sezonul trecut, după ce Larisa Tămaş şi Ana Maria Dragut s-au transferat în vară, forţa echipei HC Zalău s-a mai redus, iar acest lucru s-a văzut în primul meci european, cu Borussia Dortmund. Trupa antrenorului emerit Gheorghe Tadici a prins o echipă cu un portar fantastic, Clara Woltering, care în urmă cu 3 ani şi jumătate punea umărul alături de Cristina Neagu la câştigarea Ligii Campionilor în contul formaţiei Buducnost. Portarul german a făcut parte din echipa care s-a deplasat în Ardeal.

HC Zalău a avut o evoluţie cu fluctuaţii. Prima repriză i-a aparţinut, reuşind să conducă la o diferenţă maximă de goluri diferenţă, cu 6-3, 7-4, 8-5. Dortmund a egalat la 8-8, dar echipa sălăjeană a plecat totuşi în avantaj la cabine, cu 13-12.

După pauză, Borussia a preluat conducerea şi s-a desprins chiar la patru goluri, 20-16. Ardelencele au ţinut totuşi la blazon, iar după o cursă de urmărire au restabilit egalitatea la 23-23. Mai mult, s-au distanţat la două goluri, 25-23, cu mai puţin de 2 minute până la final. Dortmund a ţinut să plece neînvinsă din România, iar într-un final încins a reuşit să egaleze din nou, 25-25. La acest rezultat, echipa germană este favorită la calificarea în turul 3 al Cupei EHF.

HC Zalău – Dortmund 25-25

Kelemen, Teodorescu – portari; Nichitean, Severin, Berbece, Nica 1, Mihalcea 3, Panici 7, Irimia 1, Abed-Kader, Mihart, Szolosi 9, Prycop, Constantinescu 3, Stîngă, Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri