Caută
Close this search box.

Hackerul Guccifer a fost eliberat condiționat

Hackerul Guccifer

Hackerul Guccifer a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Deva, după ce măsura fusese dispusă de Tribunalul Hunedoara.

Pe numele său real Marcel Lehel Lazăr, Guccifer a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce a spart conturile de email ale mai multor personalităţi din România şi Statele Unite.

Hackerul este bănuit că ar fi spart circa 100 de adrese de email în perioada 2012-2014. Printre persoanele vizate s-ar număra Colin Powell, o rudă a fostului preşedinte american George W. Bush sau Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton.

Printre persoanele ale căror emailuri ar fi fost sparte de Guccifer în România s-ar afla fostul director al SRI, George Maior şi europarlamentarul Corina Creţu.

„Instanţa admite contestaţia formulată de condamnat împotriva sentinţei penale 974/2018 pronunţată de Judecătoria Deva în dosarul 6478/221/2018, desfiinţează integral sentinţa penală atacată şi, în rejudecare, admite cererea formulată de condamnat, în prezent deţinut în Penitenciarul Deva, şi dispune liberarea condiţionată a acestuia din pedeapsa de 7 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1667/2014 a Tribunalului Bucureşti, secţia Penală”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Pe 10 septembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de extrădare în SUA a hackerului Marcel Lehel Lazăr, predarea acestuia fiind amânată până la data punerii în libertate ca urmare a eliberării condiţionate sau a executării până la termen a pedepsei de 7 ani închisoare pe care o are în România.

Potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei, CA Alba Iulia a constatat că sunt întrunite condiţiile extrădării în ceea ce îl priveşte pe Lazăr şi a admis cererea formulată de autorităţile judiciare din SUA, înregistrată la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei pe data de 8 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri