Caută
Close this search box.

Inspecţia Judiciară a fost din nou la DNA, pentru dosarele făcute pe baza protocoalelor cu SRI

inspecţia judiciară

Inspecția Judiciară a descins din nou la Direcția Națională Anticorupție pentru a verifica dosarele realizate în baza protocoalelor cu SRI, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției.

Potrivit acestora, ar fi vorba despre un control temati stabilit încă din luna mai, dar ordinul a fost semnat pe 1 octombrie. Controlul se desfășoară deja de aproape două săptămâni, iar inspectorii vor să vadă dacă au fost respectate prevederile protocoalelor încheiate cu SRI.

”Inspectorii au dorit să știe, între altele, dacă au fost transmise informări către SRI, așa cum prevede protocolul încheiat între Parchetul General și SRI. Potrivit protocolului semnat în 2009 de Laura Codruța Kovesi și prim-adjunctul Florin Coldea, procurorii trebuiau să comunice în mod operativ, dar nu mai târziu de 60 de zile, modul de valorificare a informărilor sau sesizărilor primite de la SRI.

Inspecția Judiciară a solicitat date despre modul de aplicare a protocolului cu SRI. Nu este prima dată când Inspecția judiciară efectuează astfel de verificări.

Inspecția Judiciară a solicitat Parchetului General la începutul lunii iulie lista procurorilor care au colaborat cu SRI în baza acestor protocoale și situația mandatelor pe siguranță națională. Inspecția Judiciară a început atunci verificări cu privire la aplicarea protocoalelor cu SRI de către parchete în baza unei decizii a CSM din luna aprilie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri