Caută
Close this search box.

Japonia: Taifunul Trami lasă cel puțin doi morți și peste o sută de răniți

Taifunul Trami, care a măturat în week-end o mare parte din Japonia, a omărât cel puțin doi oameni și a făcut peste 120 de răniți provocând haos în transporturi, mai ales luni dimineața în Tokyo, relatează AFP.

Acest ciclon, al 24-lea din Asia, a adus ploi torențiale pe arhipelag și a provocat rafale violente de vânt de până la 216 km / h. Potrivit autorităților locale și poliției, doi bărbați au murit, unul în urma unei alunecări de teren în Tottori (vest) și un altul a fost prins de râul din Yamanashi, un oraș de la poalele muntelui Fuji. Două persoane sunt date dispărute, potrivit postului de televiziune public NHK.

Taifunul a plecat pe mare luni, dar traficul feroviar și aerian au rămas afectate: 200 de aeronave au fost blocate la sol, ca urmare a anulării a mai mult de 1.000 de zboruri și căile ferate au rămas îngreunate de căderea stâlpilor de susținere și a copacilor.

Duminica seara, străzile megapolisului Tokyo au fost părăsite în anticiparea sosirii furtunii, care însă nu a afectat în mod direct căile ferate. Companiile feroviare cu luat decizia rară de a suspenda circulația trenurilor în Tokyo a cărui rețea este una dintre cele mai aglomerate din lume. Rețeaua de mare viteză Shinkansen a fost, de asemenea, întreruptă. În întreaga țară, mai mult de 400.000 de gospodării au rămas fără energie electrică în dimineața zilei de luni.

Un taifun anterior, Jebi, a ucis mai mult de 10 de persoane la începutul lunii septembrie, în partea de vest a arhipelagului, a provocat diverse pagube și închiderea Aeroportul Osaka (Aeroportul Internațional Kansai), construit pe o insulă artificială în mare, datorită creșterii nivelului apei. De data aceasta, aeroportul a fost închis cu precauție duminică. Activitatea a fost reluată în mod normal luni.

Japonia a trecut anul acesta printr-o serie de catastrofe naturale. La începutul lunii iulie, ploile înregistrate în sud-vest au provocat inundații și alunecări de teren fără precedent, care au ucis aproximativ 220 de persoane, înainte de un val mortal de căldură. Insula nordică Hokkaido a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,6 luna trecută, ceea ce a condus la alunecări de teren făcând mai mult de 40 de victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri