Caută
Close this search box.

Ministrul de externe maghiar: În viitor sunt şanse ca relaţiile ungaro-ruse să se dezvolte semnificativ

Ministrul de externe

După mai mulţi ani de regres, relaţiile ungaro-ruse sunt caracterizate de succese, a declarat miercuri, la Moscova, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, după încheierea convorbirilor purtate cu omologul său rus, Serghei Lavrov, transmite MTI, citată de Rador.

Şeful diplomaţiei ungare a menţionat că în cadrul întâlnirii s-a stabilit că Ungaria va achiziţiona anual, după 2020, peste patru miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia, că un concern ungaro-rus va livra pentru Egipt 1.300 de vagoane de cale ferată, în valoare de peste un miliard de euro şi că în curând va fi lansată o cursă aeriană directă între Budapesta şi Kazan.

Péter Szijjártó a precizat că la Budapesta va fi înfiinţat, printr-un efort comun, un Centru Oncologic pentru Europa Centrală, finanţat şi de Banca Mondială. Toate aceste aspecte au fost discutate în ultimele zile împreună cu trei miniştri ruşi, a declarat ministrul ungar de externe, care a adăugat: Pe lângă ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu miniştrii energiei şi industriei, Aleksandr Novak, respectiv, Denis Manturov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri