Caută
Close this search box.

Olanda avertizează România după referendumul pentru redefinirea familiei

Ministrul de Externe olandez i-a transmis omologului său român un mesaj, după eșecul referendumului pentru redefinirea familiei. Șeful diplomației de la Haga speră ca rezultatul consultării populare să devină baza pentru garantarea drepturilor minorității sexuale din România. Cu acestă ocazie a fost transmis un nou mesaj legat de statul de drept.

Ministrul de Externe olandez, aflat în vizită la Bucureşti, a reiterat importanța unui stat de drept puternic în România, mai ales în veerea preluării preşedinţiei europene:

„Avem nevoie de un stat de drept puternic astfel încât Europa şi toate statele membre să prospere. Olanda e gata să sprijine orice iniţiativă în acest domeniu.

În acelaşi cadru de valori, Olanda este mândră că este un avocat al drepturilor omului, inclusiv al drepturilor egale pentru toată lumea.

Sper ca evenimentele din ultimele două zile din România să reprezinte o evoluţie pozitivă în garantarea de drepturi egale, depline pentru minorităţile sexuale din România”, spune Stef Blok.

Declaraţiile demnitarului olandez au fost făcute după o întâlnire cu omologul său român. Teodor Meleşcanu a declarat la rândul său că, deşi între România şi Olanda există unele diferenţe de opinii, ambele ţări lucrează pentru unitatea europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri