Caută
Close this search box.

ONG excluse din CES de Guvernul Dăncilă atacă în intanţă decizia Executivului

ong

Reprezentanţii ONG din Consiliul Economic şi Social (CES) au anunţat, sâmbătă, că vor ataca în instanţă decizia prin care au fost revocaţi din Consiliu. Ei spun că hotărârea premierului Viorica Dăncilă nu este legală.

„Avem aici decizia Guvernului şi va fi atacată în instanţă, va fi atatacă în contencios şi administrativ, pentru că articolul 14 din legea 248 stipulează clar că mandatul plenului CES este de 4 ani, care poate fi reînoit, dar nu poate fi scurtat, deci legea se exprimă clar în acest sens (…)

Aşadar, mandatul noului plen a început la 1 ianuarie 2017, care trebuia să meargă până în 2020”, a declarat Mircea Ciocan, reprezentant al Federaţiei Sanitas.

George Chiuaru, reprezentantul pensionarilor, s-a declarăat nemulţumit de excluderea sa din Consiliu, excludere despre care spune că a aflat, ca toţi ceilaţi membri, din Monitorul Oficial, considerând că prin acest act Guvernul a demonstrat gradul de nepăsare cu care tratează pensionarii.

,,În România sunt 5.080.000 de pensionari. La ora actuală, nu mai au niciun reprezentant în CES. Care e concluzia? Guvernul nu mai are nevoie de pensionari, să moară, să scape de ei? Fără să ne anunţe, fără să ştim despre ce e vorba, fără să ştim că se face o verificare. Pur şi simplu a venit ca o bombă. Am aflat din Monitorul Oficial”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri