Caută
Close this search box.

Senatul Statelor Unite spune că Moscova exportă în Europa corupție și propagandă

Un proiect de lege a fost depus în Senatul Statelor Unite care prevede alocarea a un miliard de dolari pentru finanțarea proiectelor energetice europene în scopul reducerii influenței Rusiei în acest sector.

Anunțul despre ”Legea privind securitatea energetică și diversificarea energiei”, initiat de republicanul Ron Johnson, seful subcomisiei Senatului SUA pentru relații externe și democratul Chris Murphy, membru al aceleiasi subcomisii, a fost postat pe site-ul ultimului, potrivit paginaderusia.ro.

Proiectul propune să ofere Statelor Unite „noi instrumente pentru a combate influența dăunătoare a Rusiei, precum și sa ajute la crearea de noi oportunități economice în țară și în străinătate”.

Potrivit anunțului, Rusia își folosește poziția dominantă pe piața energiei, pentru ca împreuna cu mituirea, corupția și propaganda să submineze instituțiile occidentale și sa slăbească guvernele din Europa, făcându-le mai conciliante, ca să nu poată sau să nu dorească să se opună Rusiei si președintelui său Vladimir Putin.

Senatorii propun să se aloce suplimentar un miliard de dolari pentru a „stimula investițiile din sectorul public și privat în proiectele energetice europene”. Potrivit autorilor inițiativei, împreună cu „creșterea sprijinului diplomatic și tehnic”, un astfel de pas va contribui la diversificarea aprovizionării cu energie în Europa și va reduce influenta Rusiei în regiune.

Murph menționează că Statele Unite „au investit în mod corect miliarde de dolari în consolidarea apărării în Europa de Est”.

Cu toate acestea, senatorul consideră că nu trebuie să se ignore consecințele periculoase ale dominației energetice a Rusiei în Europa. Potrivit democratului, acordând sprijin aliaților europeni în utilizarea noilor surse de energie și contribuind la proiectele strategice, Washingtonul poate ajuta la „ruperea menghinei lui Putin” în Europa și la crearea de noi locuri de muncă în SUA.

Proiectul de lege permite Agenției SUA pentru Comerț și Dezvoltare (USTDA) și altor agenții să sprijine investițiile din sectorul privat din SUA în proiecte energetice strategice în Europa Centrală și de Est între 2019 și 2023, notează ziarul Kommersant.

Un răspuns

  1. „…să se aloce suplimentar un miliard de dolari pentru a „stimula investițiile din sectorul public și privat în proiectele energetice europene”.
    Adica?
    Sa-i „sprijine” sau sa le ia norvegienilor sau romanilor gazele?
    Sa sprijine, de asemenea formate incorecte de lucru care sa permita piticilor „democrati” din Europa sa afirme (fiindca nu pot dovedi cu date economice) ca gazul existent, importat istoric de americani sau de sist si livrat lichefiat (ca nu au timp si bani de conducte, neeconomice, de altfel in cazul de fata), ca este o solutie energetica pentru batranul continent.
    Acest stat care ofera un amarat de miliard Europei joaca la juniori iar categoria B este o aspiratie pentru el, ca si producator si exportator, pe langa minciunile colportate de presa main….
    Iar afirmatia din titlul articolului a acelei entitati de plangaciosi este, vorba unui show-man, „noaptea mintii”.
    Acel stat este de de parte anticul, fostul si actualul campion „an titre”, care s-a desavarsit si s-a intrecut pe sine (singurul), in a pune la conducerea statelor prin lovituri, indivizi care sa-i propaseasca politica-i distructiva, adica ceea ce ei numesc democtatie.
    Cu 5, cele mai mari trusturi de presa, recte propaganda, acel stat ramane de departe campion la fake news si propaganda mincinoasa, manipulatorie, o hidra care si-a intins filamentele peste intrega lume de populatii „hrana”.
    Cat despre termenul „coruptie”, zici ca suntem in filmele cu prosti.
    Tot ansamblul de ganduri, dorinte, exprimari (adica vorbe) si fapte, care in tara noastra poarta stigmatul legal numit „coruptie”, in aceasta „inima a democratiei” se numesc „bussines” si aduc cu ele, din cele mai adanci tenebre:
    viciile desfranatilor,
    foamea animalica a mancailor,
    frustrarea nefecunda a zgarcitilor,
    superficialitatea ca unica arma a risipitorilor,
    duritatea fara cauza a furiosilor,
    jignirea credintelor si a sufletelor umane (unele juvenile si lipsite de orice vina), din partea ereticilor vocali,
    anuntul, amenintarea si „punerea in opera” a crimelor, din partea violentilor,
    regasirea „hamletiana” a unicului sens „a dezlegarii cu varful de jugher”, din partea sinucigasilor,
    asuprirea prin fonduri monetare sau alte fratii intru crima financiara, din partea camatarilor,
    distrugerea ireversibila a castitatii, a frumusetii interioare ce mijeste, a tremurului si a sperantelor timide, a ridicarii ochilor „din pamant”, a nevinovatelor sperante si a primelor certitudini ale tineretii asa cum a dorit-o creatorul si vietilor umbtite, inchise sau ratate, din partea proxenetilor,
    si la final deformarea realitatii si comportamentului uman, prin modele de urmat al unui tip de comprtament servil (mai ales pentru state), din partea lingusitorilor.

    „Dintre-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii !
    Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
    În cameşi cu maneci lunge şi pe capete scufie,
    Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filozofie.
    Patrioţii ! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
    Unde spumegă desfrîul în mişcări şi în cuvinte,…
    Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
    Să ajungă-a fi stăpîna şi pe ţară şi pe noi ?”

    Hai s-o lasam mai moale cu termenii teoretici si fara o aplicatiune practica la nivel universal.
    Altfel pare ca se apropie, ca exemplu, pana la o intanire de gradul 3, cu relatia dintre stapani si sclavi.
    Iar despre sclavie, noi romanii avem multe de spus.
    Si asta fara aportul ONG-urilor. site-u-rilor mincinoase sau ambasadelor…
    Mai putine sloganuri si arme (nu ne ataca nimeni in afara fratilor sau aliatilor si fereste-ne doamne de ei),
    „C-am ajuns sa ne uram, frate
    Si sa ne omoram, noi intre noi,
    Da-ne saracia `dinaite
    Dar revarsa-ti dragostea spre noi”
    Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri