Caută
Close this search box.

Șocul Pique la Tottenham-Barcelona

În fața unui formidabil eveniment. Fundaşul central Gerard Pique va juca miercuri, 3 octombrie, partida cu numărul 100 în Liga Campionilor, excluzând meciurile de calificare, pe care le-a jucat, în competiţia europeană. Barcelona va merge în deplasare în Anglia, acolo unde va disputa al doilea meci din grupele Ligii cu Tottenham.

Apărătorul spaniol a plecat de la echipa de juniori a Barcelonei la Manchester United la vârsta de 17 ani. Doi ani mai târziu a fost împrumutat la Real Zaragoza, pentru un sezon. În 2007-2008 a jucat pentru United, ca mai apoi să fie transferat definitiv la Barcelona.

Antrenorii care l-au pregătit pe Gerard Pique au avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului iberic.

„Gerard Pique este un produs complet, este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din lume”, au fost concluziile lui Pep Guardiola. Şi Luis Enrique, actualul selecţioner al Spaniei a rămas impresionat de calităţile apărătorului: „Este un tip care ştie foarte bine să comunice şi poate fi oricine vrea el să fie la Barcelona. Când îşi va încheia cariera de fotbalist poate să devină antrenor, preşedinte, orice vrea, pentru că este un fan al Barcelona şi, pe deasupra, este un tip foarte inteligent”.

„Pique este un jucător teribil de bun şi am fost foarte dezamăgit când ne-a spus că vrea să se mute în Spania. Este un pasator excepţional şi avea o mentalitate de învingător”, au fost cuvintele lui Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al lui Pique de la Manchester United.

Gerard Pique, la 31 de ani, are 103 apariţii în tricoul echipei naţionale a Spaniei şi a marcat 5 goluri. În CL a evoluat de 99 de ori şi a înscris de 12 ori, în timp ce în competiţiile interne are 398 de apariţii şi 34 de goluri.

„Dacă te opreşti şi începi să te gândeşti la ce ai obţinut până acum ajungi să te relaxezi şi vei pierde. Eu nu mă gândesc deloc la tot ce am reuşit să obţin până în acest moment. O să fac acest lucru în clipa când o să mă retrag, atunci o să am multe zile când îmi pot aminti de tot”, a spus Gerard Pique.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri