CTP afirmă că decizia CCR privind completul de 5 judecători de la ÎCCJ este „prima lovitură directă și cea mai puternică la adresa judecătorilor.”

Decizia afectează inclusiv soarta dosarului în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

„Mă întreb cum va funcționa, în continuare, justiția în România, având în vedere că acesta este prima lovitură directă și cea mai puternică la adresa judecătorilor.

Până acum, tirul politicienilor interesați a fost îndreptat asupra procurorilor, asupra DIICOT, asupra DNA, asupra Parchetului General. Aceasta este prima lovitură dură asupra credibilității judecătorilor din România. Și asta este și mai grav decât în cazul procurorilor”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

În opinia sa, decizia CCR afectează „atmosfera în care se desfășoară actul de justiție în România”.

„Mesajul transmis la nivelul opiniei publice și care poate fi imediat întărit, prin mijloace de propagandă și manipulare, este „Liviu Dragnea este nevinovat”. A fost luat, săracul, pe nedrept. Toate amănuntele, că se va trage la sorți un nou complet de 5, că se judecă în continuare, că se vor lua și dosare cu soluții definitive pentru revizuire, toate acestea sunt secundare.

Următorul complet care se va trage acum la sorți…gândiți-vă în ce atmosferă va judeca. Cum vor gândi oamenii aceia, judecătorii?

Dacă acum Înalta Curte trebuie să răspundă pentru o ilegalitate comisă vreme de 5 ani, să vedem și noi cum judecăm în cazul Dragnea, că cine știe ce ne mai găsește și nouă după aia? Ne trezim dați afară și anchetați, pentru că este vorba de însuși domnul Dragnea”, a adăugat CTP.

37 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =