Dragnea a încercat amânarea tragerii la sorți a completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un avocat al lui Liviu Dragnea a solicitat ÎCCJ să amâne tragerea la sorți a completelor de judecată până la motivarea Curții Constituționale, potrivit informațiilor obținute de Digi24.

Solicitarea a ajuns la ÎCCJ și a fost înregistrată după ce completele de 5 judecători au fost trase la sorți.

În solicitare se arată că motivarea CCR va da o dezlegare cu privire la numărul de membri ai completelor de judecată care trebuie trași la sorți.

Cu alte cuvinte, dacă trebuie trași la sorți toți cei 5 judecători din complet sau doar președintele acestui complet, avânnd în vedere că acest conflict constituțional constatat de CCR a pornit tocmai de la faptul că, începând cu februarie 2014, instanța supremă trăgea la sorți pentru fiecare complet de 5 judecători doar patru magistrați, nu și pe președintele completului, care era desemnat din rândul judecătorilor cu funcții de conducere – președinte, vicepreședinte sau președinte al secției.

Tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completelor de cinci judecători pentru anul în curs au fost făcute astăzi la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma deciziei de miercuri a CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =