Caută
Close this search box.

Finanțarea partidelor, afacerea cea mai profitabilă din România. Câți bani a primit PSD de la stat

52.000 de euro pe zi, aceasta este uriașa sumă pe care a primit-o anul acesta Partidul Social Democrat de la statul român, în contul subvenției pentru formațiunile politice parlamentare.

52.000 de euro pe zi am plătit cu toții, fiecare român, pentru ca PSD să ne dea viața peste cap în lupta sa împotriva unei justiții independente și pentru salvarea de la închisoare a liderului, Liviu Dragnea.

Finanțarea partidelor politice din România a explodat în 2018, după ce legea a fost schimbată la inițiativa deputatului PSD Mihai Drăghici, cel care este unul dintre beneficiarii direcți ai banilor pe care contribuabilii români, și așa apăsați de zeci de taxe, i-au plătit către politicieni.

Scopul inițial al acestei alocări de fonduri către formațiunile parlamentare – eliminarea clientelei de partid, care finanțează aleșii contra unor beneficii ulterioare – nu a fost de fapt atins. Bugetul de stat este la fel de spoliat, doar că acum acest lucru se întâmplă prin alocare directă, fără bătăile de cap și riscurile penale ale contractelor comerciale aranjate.

Sume mari de bani de la stat au primit nu doar PSD, ci și PNL – 7,2 milioane de euro în primele zece luni ale acestui an, USR – 2,1 milioane de euro, sau ALDE – 1,5 milioane de euro.

Dar, în mod evident, câștigătorii principalii sunt social democrații, cu o alocare bugetară de nu mai puțin de 16 milioane de euro până în octombrie. O sumă care i-ar face invidioși și pe cei mai importanți oameni de afaceri români, care pentru o cifră de afaceri similară trebuie să se dea peste cap într-o economie deloc prietenoasă.

Practic, statul răstoarnă din nou sistemul capitalist, arătând că este mult mai profitabil, în România, să îți înființezi un partid din care să se înfrupte politicieni, fără niciun interes pentru modernizarea țării, decât să îți înființezi o firmă care să stea mereu la cheremul unor guverne incompetente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri