Caută
Close this search box.

Poroşenko: Numărul tancurilor ruse de la graniţa cu Ucraina s-a triplat

Petro Porosenko

Petro Poroşenko susţine că Rusia şi-a triplat prezenţa militară la frontiera ucraineană şi a vorbit despre ameninţarea unui „război total” cu Moscova.

„Numărul tancurilor din bazele (militare ruse) situate de-a lungul frontierei noastre s-a triplat”, a declarat Poroşenko, la trei televiziuni ucrainene, potrivit AFP. „Numărul unităţilor militare plasate de-a lungul frontierei noastre a crescut drastic”, a adăugat el, fără a preciza perioada.

Şeful statului ucrainean a menţionat de asemenea o creştere puternică a numărului navelor militare ruse în Marea Azov şi la o prezenţă militară rusă întărită în Crimeea, citând date ale serviciilor ucrainene de informaţii, potrivit Agerpres.

În Crimeea, din 2014, „numărul soldaţilor s-a triplat, cel al blindatelor a crescut de cinci ori, iar cel al artileriei de aproape zece ori”, a enumerat Poroşenko.

„Ucraina se confruntă cu ameninţarea unui război total cu Federaţia Rusă”, a afirmat el.

Petro Poroşenko a declarat totodată că a încercat să vorbească la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, după capturarea duminică seara de către Rusia a trei nave militare ucrainene, dar nu a primit răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri