Parchetul General anunţă, vineri, că Secţia pentru anchetarea magistraţilor a înregistrat, la o lună de la operaţionalizare, 849 de dosare cu peste 1.300 de procurori şi judecători şi a clasat 17 cauze.

„Azi, 23 noiembrie 2018, la o lună de la operaţionalizarea acestei secţii, din punct de vedere al activităţii desfăşurate, situaţia se prezintă astfel: În cadrul secţiei, îşi desfăşoară activitatea cinci procurori, numiţi de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii la data de 22 octombrie 2018; Total dosare înregistrate – 849 (din care: judecători – 642, procurori – 675 , alte persoane cercetate alături de magistraţi – 625 ), din care 714 – preluate şi 135 – nou intrate;
– Total dosare soluţionate – 17 (din care unul cu rechizitoriu) şi 16 clasări”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Numărul total de plângeri împotriva soluţiilor de clasare dispuse până la data înfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie este de 80, care vizează un număr de 20 judecători, 83 procurori şi 51 alte persoane cercetate alături de magistraţi.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cauzele de competenţa acesteia, aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la această dată, se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

„Activitatea a fost desfăşurată de patru procurori operativi, coordonaţi de procurorul şef de secţie, şase grefieri, cinci ofiţeri de poliţie judiciară, care au fost delegaţi pentru derularea activităţii de urmărire penală, începând cu data de 12 noiembrie 2018”, mai arată Parchetul General.

Secţia pentru anchetare a magistraţilor a devenit operaţională începând cu data de 23 octombrie. La această secţie lucrează, în calitate de procuror-şef adjunct, şi Adina Florea, cea care a fost refuzată de Klaus Iohannis pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.