Caută
Close this search box.

Sediul central Deutsche Bank din Frankfurt percheziționat: Banca implicată într-o anchetă privind spălarea de bani

Sediul central al Deutsche Bank din Frankfurt a fost percheziționat de procurori într-o investigație privind spălarea de bani, informează BBC.

Procurorul general al Germaniei a afirmat că doi membri ai personalului au ajutat clienții în spălare de bani din activități criminale.

Vehiculele de poliție au fost văzute în afara blocurilor turn care găzduiesc sediul celei mai mari bănci din Germania. Alte oficii Deutsche Bank din oraș au fost percheziționate într-o operațiune care implică aproximativ 170 de polițiști și oficialități. Procurorii examinează dacă personalul Deutsche Bank a ajutat clienții să creeze conturi off-shore pentru a „transfera bani din activități criminale”. Procurorii susțin că numai în 2016, mai mult de 900 de clienți au fost deserviți de o filială a Deutsche Bank înregistrată în Insulele Virgine Britanice, generând un volum de 311 milioane de euro.

Ancheta a fost declanșată de revelațiile din 2016 „Panama Papers” – o cantitate enormă de informații scurse de la o firmă de avocatură din Panama numită Mossack Fonseca. Alte bănci au fost amendate ca urmare a informațiilor conținute în documentele Panama.

Acțiunile Deutsche au scăzut cu 3% după ce au apărut știrile despre raid. Banca a confirmat că poliția a atacat mai multe locații în Germania și că a cooperat pe deplin cu procurorii. Documentele și documentele electronice au fost confiscate de oficialități în timpul raidurilor asupra proprietăților băncii.

Deutsche a fost legat de un alt imens scandal al spălării banilor la Danske Bank din Danemarca. La începutul acestei luni, Deutsche a confirmat că a fost implicată în procesarea plăților pentru banca daneză din Estonia. O anchetă internă efectuată de Danske a constatat că plăți de 200 de miliarde de euro au fost realizate prin intermediul sucursalei sale din Estonia. Banca daneză a spus că multe dintre aceste plăți erau suspecte. Deutsche a declarat că și-a încetat relația cu Danske în 2015 după ce „a identificat activitatea suspectă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri