Caută
Close this search box.

Surse: Dosarul lui Călin Popescu-Tăriceanu se prescrie la sfârșitul anului

tăriceanu

Surse judiciare susțin o ipoteză plauzibilă: Dosarul lui Călin Popescu-Tăriceanu se prescrie la sfârșitul anului.

Surse judiciare au explicat pentru  G4Media.ro surse judiciare că  întrucât luarea de mită se prescrie după 10 ani şi Tăriceanu este acuzat că “ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanţii unei companii austriece, dosarul se va prescrie în acest an dacă șeful Senatului nu este pus sub acuzare.

Pentru ca procurorii să îl poată pune sub acuzare pe Tăriceanu şi să întrerupă cursul prescripţiei este nevoie ca Senatul să îi ridice acestuia imunitatea, au explicat sursele G4Media.ro. Abia după ce Senatul aprobă cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, procurorii pot “îndeplini un act de procedură în cauză“, adică să îi comunice citaţia de a se prezenta la DNA în calitate de suspect de luare de mită. Potrivit articolului 155 din Codul de procedură penală, “cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză“.

DNA a publicat joi un comunicat în care dă detalii cu privire la cererea de urmărire penală adresată Parlamentului, pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

Procurorii spun că dosarul a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către Călin Popescu Tăriceanu a 800.000 de dolari ce reprezintă foloase necuvenite, bani care ar fi fost folosiți în campanie electorală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri