Caută
Close this search box.

Xi Jinping se angajează să reducă tarifele de import și să deschidă mai mult „ușa Chinei”

xi jinping

China a promis să reducă în continuare tarifele la import și să își deschidă economia în timp ce încearcă să răspundă criticilor conform cărora practicile sale comerciale sunt „nedrepte”, informează BBC.

Într-un discurs la expoziția de comerț din Shanghai, președintele Xi Jinping a făcut, de asemenea, o apărare robustă a sistemului de comerț liber la nivel mondial despre care a spus că a fost „sub atac”. Comentariile sunt văzute ca o referință la SUA cu care China este implicată într-un război comercial. Cele două state lovindu-se reciproc cu tarife de import consistente în acest an. De asemenea, cele două nu arată semne că ar renunța la aceste politici, iar SUA a amenințat că va continua să o escaladeze.

Vorbind la deschiderea expoziției, Xi Jinping a spus că „într-o lume a adâncirii globalizării economice, practicile legii junglei și a câștigătorului care ia tot reprezintă doar un punct mort”. „O creștere favorabilă incluziunii pentru toți este cu siguranță calea cea bună înainte”.

Statele Unite au impus impozite pe jumătate din importurile chinezești în SUA până în prezent în acest an – făcându-le mai scumpe pentru consumatorii americani să le cumpere – și a amenințat că va viza toate importurile. Casa Albă afirmă că tarifele reprezintă un răspuns la politicile comerciale inechitabile ale Chinei, pe care Trump o acuză pentru că a contribuit la crearea unui imens deficit comercial și la presupusul furt de proprietate intelectuală. De asemenea, dorește ca Beijingul să ofere companiilor americane un acces mai bun la piețele sale.

Xi a promis să ia măsuri pentru a stimula importurile, prin reducerea tarifelor, facilitarea vămuirii și reducerea „costurilor instituționale”. El nu a precizat care importuri și ce țări ar beneficia de tarife mai mici și dacă SUA se afla pe această listă. China va continua, de asemenea, să „extindă accesul pe piață”, a spus Xi, adăugând că deschiderea a devenit o „marcă comercială a Chinei”. „Ușa Chinei nu va fi niciodată închisă, se va deschide și mai mult”. De asemenea, Xi a declarat că China va accelera negocierile privind un acord de investiții China-UE și o înțelegere regională de comerț liber China-Japonia-Coreea de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri