Caută
Close this search box.

Cristian Preda cere Cabinetului Dăncilă să oprească procedura de extrădare a jurnalistului turc opozant al Regimului Erdogan

cristian preda
Europarlamentarul Cristian Preda cere ministerului justiției să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye, pe numele căruia procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mișcării Gulen.

 

Zaman România a anunțat că ziaristul Kamil Demirkaya a fost ridicat în această dimineață de acasă, ”în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul lui Erdogan”

Redăm mai jos integral postarea lui Cristian Preda pe Facebook:

”Cer Ministerului Justiției să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye, pe care Erdogan îl vrea acasă în închisoare fiindcă îl acuză că e parte a rețelei lui Gulen. De fapt, Demirkaye conduce redacția bucureșteană a ziarului Zaman, care critică regimul Erdogan. Nimic mai onest. Autoritățile române sunt ținute de angajamentele internaționale pe care și le-au luat să nu extrădeze cetățeni către țări unde drepturile omului sunt în pericol. Or. Turcia e acum o asemenea țară. Dacă guvernul Dăncilă face așa ceva, se descalifică de tot în UE. Nu există stat-membru care să fi răspuns solicitărilor sultanului de la Istanbul.”

Potrivit Zaman România, Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

Un răspuns

  1. ȚARA ARDE ȘI BABA SE PIAPTĂNĂ. ĂSTA MERITA, ÎMPREUNĂ CU ALȚI CÂȚIVA, SĂ FIE EXPULZAT DIN ROMÂNIA, CU RIDICAREA DREPTULUI DE CETĂȚEAN ROMÂN. UN MIȘEL CE TREBUIE SĂ PIARĂ DIN VIAȚA PUBLICĂ, POLITICĂ SI SOCIALA A ACESTEI ȚĂRI CU CARE SE ȘTERGE PE PICIOARE ORI DE CÂTE ORI ARE OCAZIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri