După întâlnirea cu Viorica Dăncilă şi cu ceilalţi membri ai Cabinetului, Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a apreciat că Guvernul român este pregătit pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi  că România va fi primită în Schengen în mandatul actualei Comisii.

„Ce să înţeleagă românul din această poză?

Că, folosindu-şi farmecul personal, Viorica Dăncilă l-a ameţit pe domnul Juncker, astfel încât domnul Juncker  bagă România în Schengen şi scoate România din MCV. Aşa se gândeşte – a aranjat doamna. Chestia asta a funcţionat decenii în România.

La Securitate se numea brichisire, a brichisi pe cineva, să-l faci favorabil cauzei ţărişoarei prin diverse metode. Brichisire e cuvânt din jargonul Securităţii, a fost folosit de pildă generalul Pleşiţă.

Brichisire – prin mijloace specifice, cum ar fi un vin special cu care se zice că a fost convins Hruşciov de către Gheorghiu – Dej să accepte retragerea trupelor sovietice din România, apoi fete folclorice care erau aduse şi ele pentru a contribui.

Asta să înţeleagă românul – că doamna, pentru cauză, pentru ţară, a făcut ea într-un fel – bănuiesc că dă nişte bani pe machiajul ăsta – să înţelegem că l-a rezolvat doamna Dăncilă pe domnul Juncker”, a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi24, fotografia în care cei doi se ţin de mână.

FOTO: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.