Caută
Close this search box.

Călin Popescu-Tăriceanu, despre conflictul din Orientul Mijlociu: ”Unica soluție, două state”

călin popescu tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis că România susține, în continuare, în conflictul din Orientul Mijlociu, existența celor două state: Israel și Palestina.

Tăriceanu a avut o întâlnire cu ministrul afacerilor externe şi expatriaţilor al Palestinei, Riad Malki, cu care a vorbit despre soluția celor două state, Israel şi Palestina, care trebuie să coexiste în pace şi securitate, ca „unică variantă viabilă şi capabilă să garanteze îndeplinirea aspiraţiilor părţilor”.

„Preşedintele Senatului a evocat prietenia tradiţională între cele două popoare şi importanţa pe care România o acordă relaţiei cu Palestina. În acest sens, a subliniat potenţialul de cooperare pentru întărirea capacităţii instituţionale a părţii palestiniene în domenii precum educaţia, cultura, afacerile interne şi protecţia civilă, sănătatea şi agricultura”, se arată într-un comunicat de presă.

Întrevederea a constituit un prilej pentru demnitarul palestinian de a prezenta evoluţiile recente din regiunea de apartenenţă şi perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu.

Citește și: Un vechi baron PSD-ist şi-a anunţat retragerea: Fac un pas lateral!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri