Caută
Close this search box.

Comunicațiile diplomatice ale Uniunii Europene „atacate de hackeri”

Hackerii au atacat cu succes comunicațiile diplomatice ale Uniunii Europene pe parcursul a câtorva ani, raportează „The New York Times” citat de BBC.

Mii de mesaje au fost interceptate în care diplomații au făcut referire la o serie de subiecte din partea președintelui american Donald Trump asupra comerțului mondial. Descoperirea a fost făcută de compania de securitate cibernetică Area 1. Oficialii europeni spun că informațiile marcate ca fiind confidențiale și secrete nu au fost afectate de hack-ul din ultimii trei ani.

Un expert a declarat pentru „New York Times” că metodele folosite de hackeri erau similare cu cele folosite anterior de armata chineză. „După peste un deceniu de experiență în lupta împotriva operațiunilor cibernetice chineze … nu există nici o îndoială că această campanie este legată de guvernul chinez”, a spus el.

Mesajele interceptate, cunoscute sub numele de cabluri diplomatice, dezvăluie un schimb în care diplomații descriu întâlnirea din iulie între Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, „de succes (cel puțin pentru Putin)”. Un alt mesaj oferă detalii despre o întâlnire privată între președintele chinez Xi Jinping și oficialii europeni care a avut loc la începutul acestui an. Acesta îl citează pe Xi spunând că China „nu s-ar supune agresiunii” de la Washington „chiar dacă un război comercial ar rănit pe toți”. Aceste comentarii reflectă un discurs pe care președintele chinez l-a dat marți, în care a spus că „nimeni nu este în măsură să dicteze poporului chinez ce ar trebui sau nu ar trebui făcut”.

O serie de alte instituții, inclusiv Organizația Națiunilor Unite, au fost, de asemenea, afectate de încălcări și au fost alertate de atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri