Una din absențele de marcă de la parada de ! Decembrie din București a fost aceea a însuși Primarului General al Capitalei. Unde a s-a aflat Gabriela Firea? E chiar o mică ”bombă”. Ei bine …

Gabriela Firea a participat, la Dublin, alături de Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și de Florin Șari (managerul Grupului Operativ de Lucru pentru organizarea turneului final UEFA EURO 2020 la București, și membru al echipei FRF), la ceremonia de extragere a grupelor de calificare pentru Campionatul European de fotbal EURO 2020, a informat PMB, într-un comunicat remis realitatea.net. Acesta este motivul pentru care Gabriela Firea a absentat de la parada de 1 Decembrie, din București.

Evenimentul din Irlanda, care a avut peste 1.000 de invitați și aproape 400 de reprezentanți mass-media din întreaga lume, a reunit primarii celor 12 orașe gazdă ale Turneului Final UEFA 2020 și reprezentanții federațiilor de fotbal din cele 55 de țări afiliate UEFA.

În urma extragerii, suporterii echipei naționale de fotbal a României au aflat astăzi care sunt adversarele din preliminariile pentru Campionatul European din 2020, turneu final care va marca o premieră istorică pentru țara și pentru capitala noastră. Bucureştiul va găzdui patru meciuri de la EURO 2020. Este vorba despre trei partide din faza grupelor și un meci din optimi.

Astfel, România face parte din Grupa F și va avea ca adversare Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta.

Gabriela Firea a declarat, într-un comunicat remis realitatea.net„Am asistat cu mare emoție la ceremonia de tragere la sorți a echipelor cu care naționala României va juca. A fost o onoare să reprezint Capitala la această ceremonie, iar prezența mea aici mă face și mai determinată să mă asigur că Bucureștiul va fi pregătit să-și îndeplinească cu succes rolul de gazdă EURO 2020.

Recent am stabilit două locații pentru spațiile de vizionare și fan-zone: Parcul Național și Teatrul de vară, ambele situate în sectorul 2. Urez succes Naționalei și invit suporterii României să arate, în 2019, nu doar că-și susțin echipa, ci și că știu cum este să fii o gazdă primitoare pentru cei care vor juca aici și pentru fanii lor”.

Cele 55 de echipe naționale, împărţite în șase grupe valorice, au fost distribuite în 10 grupe, cinci grupe de câte cinci şi cinci grupe de câte șase echipe. La Euro 2020, ediția cu numărul 16 a Campionatului European de fotbal, se vor califica doar primele două clasate din fiecare grupă.

În 2020 se împlinesc 60 de ani de la prima ediție a Campionatului European, ediție disputată în Franța și la care au participat doar patru echipe, Cehoslovacia, URSS, Iugoslavia și naționala țării gazdă. Prima campioană a Europei a fost naționala Uniunii Sovietice, din care făceau parte la acea vreme, printre alții, Lev Iașin, Slava Metreveli, Mihail Meșki și Valentin Ivanov.

Germania și Spania, cu câte trei turnee finale câștigate, sunt cele mai titrate naționale. Naționala României a fost prezentă la turneul final al Campionatului European de fotbal la cinci ediții (1984, 1996, 2000, 2008 și 2016). Cea mai bună performanță a naționalei României a fost bifată la EURO 2000, turneu final găzduit de Belgia și de Olanda, când tricolorii au ajuns în sferturile de finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here