Caută
Close this search box.

Geoană a răbufnit în fața lui Radu Tudor: ”Nu ți-e rușine?”

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, a explodat în emisiunea lui Radu Tudor, de la Antena 3, referitor la subiectul aderării României la spațiul Schengen.

Mircea Geoană a răbufnit în emisiunea ”Punctul de întâlnire” după ce Radu Tudor a afirmat că deși ni se spune de la Bruxelles de ani de zile că România este pregătită pentru aderarea la Schengen, nu s-a întâmplat nimic în schimb, ceea ce ar putea să creeze o vulnerabilitate pentru țara noastră faptul că suntem în Uniunea Europeană, însă nu și în Schengen.

”Cred că în special pentru Schengen, trebuie să avem capacitatea să spunem direct că ceea ce au făcut unii parteneri europeni ai României este ipocrit și că nu poți să ceri unei țări, care are unele dintre granițele cele mai sigure din Europa, că România are într-adevăr cele mai complicate granițe din UE 27. Avem cea mai lungă frontieră răsăriteană dintre toate țările UE, cu excepția Finlandei care are un spațiu nelocuit în Nord. România reușește singură să își țină niște granițe bine protejate și sigure, iar tu îmi spui mie că nu sunt pregătită pentru Schengen? Nu ți-e puțin rușine? Și dacă ai un motiv politic acasă la tine, în care îi asociezi pe românii mei și îi transformi în țapul ispășitor pentru toți sirienii, musulmanii, nord-africanii pe care tu i-ai invitat în țara ta de decenii? Fie foste metropole cu fostele colonii, fie Franța – Germania, care când au avut nevoie de forță de muncă, au chemat turcii la muncă… Acum,  românul meu care vine și muncește acolo este problema ta? Nu este în regulă.”, a afirmat Mircea Geoană în emisiunea ”Punctul de întâlnire”, de la Antena 3.

”Dar pot să îl iau pe Jean Claude Juncker și să îi spun: Ajută-mă să îi conving pe cei din capitalele care se opun?”, a întrebat Radu Tudor.

”Nu reușește. Pentru că nici nu trebuie să exagerăm influența pe care o are președintele Comisiei Europene. Nu poate să spună la Berlin sau la Haga….”, a adăugat Mircea Geoană.

2 răspunsuri

  1. Scuze, eram dupa o zi de munca si 400 de km parcursi.
    Domnul Tudor nu este politician (chiar daca Antena 3, ca si celelalte televiziuni fac politica), el personal face mai multa politica pro – americana, pro – NATO (adica tot SUA) si pro – europeana (adica cele care sunt in gandirea „strategica” a acestui „pion”) in contra si pe vesnica „perdanta” tabla a „staturii” nationale romanesti.
    Nu am nimic cu nimeni. Iubesc toate popoarele si toate statele si le respect.
    Dar nu accept lipsa de respect fata de acesta natie (pentru ca acolo sunt si eu).
    Si nu accept ca un individ care vorbeste si se exprima in limba romana, sa „puna in paranteze” valoarea, posibilitatile reale si destinul acestei natii.
    Cred ca „libertatea presei” a ajuns sa accepte sa fie (si chiar sa se creada) precum „cuvantul lui Dumnezeu” si consider aceasta „ipoteza” ca fiind nedocumentata, nu – indeajuns argumentata si justificata si nicidecum, oportuna.
    Simpla afirmare a „unor vorbe dintr-o gura” nu inseamna nici „Cantarea Cantarilor” si nici litera de urmat precum o dogma.
    L-am mai urmarit si eu pe acest „domn Tudor”, a ales domeniul militar si crede ca ce spune este „cam tot” dar notiunea nu exista daca el nu este in stare sa „vada” realitatea, asa cum e ea, nefardata si necoafata.
    Despre d-nul Geoana, „numai de bine”.
    Dar ma intreb daca nu cumva d-nul Tudor nu este o extensie „post mortem” a „ideilor inalt`democratice” aduse impreuna cu „parteneriatul strategic” (nu de „initiatorul” Radu Tudor) ci chiar de fostul ambasador Geoana (pe care nici „Mihaela, dragostea mea, nici democratii, nici rusii sau chinezii nu au reusit sa-l faca presedinte).
    Astazi, dupa o „matura chibzuinta” d-nul Geoana a indraznit, pe jos (fara B 01 SEN) sa treaca strada. A gresit ori zona ori directia ori emisiunea ori moderatorul (cu toate ca au atatea „puncte comune”).
    Domnule Tudor, mai schimbati directia (macar caseta).
    Domnule Geoana, lumea s-a schimbat (chiar si fara d-voastra) si intrebarea care se pune este cu ce doriti sa ne cuceriti astazi?
    De asemenea ceea ce a-ti afirmat in emisiunea (anacronica) lui Radu Tudor este corect dar (intrebare de autist) de ce nu ati pus aceasta intrebare atunci cand erati presedinte PSD si candidat la presedentie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri