Caută
Close this search box.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a căzut în Parlament. PSD, ALDE și UDMR nu au votat

ccr

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a căzut în Parlament. PSD, ALDE și UDMR nu au votat. Au lipsit 72 de voturi ca să cadă Cabinetul Dăncilă.

Update Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, iniţiată de PNL, USR şi PMP, a căzut joi, 20 decembrie, la votul final din plenul Parlamentului.

Şedinţa Parlamentului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură întitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” se dezbate fără șanse de reușită: PSD, ALDE ȘI UDMRnu votează moțiunea.

După ora 14, a început votul moţiunii de cenzură, secret cu bile introduse în urnă. Se strigă lista de parlamentari, iar aleşii PSD nu votează.

La dezbateri este prezentă şi premierul Viorica Dăncilă, care a afirmat anterior că nu are emoţii în această privinţă.

Şedinţa Parlamentului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură întitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” a început.

La dezbateri este prezentă şi premierul Viorica Dăncilă, care a afirmat anterior că nu are emoţii în această privinţă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că nu îşi dă demisia şi că solicitarea parlamentarilor Opoziţiei în acest sens denotă iresponsabilitate în preajma preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi că România ”merge pe un drum bun”.

Eugen Tomac: În timpul guvernării am asistat doar la certuri între Guvern şi Comisia Europeană

Preşedintele PMP Eugen Tomac a preciat, joi, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, că în timpul guvernării Dăncilă au fost doar certuri între Guvern şi Comisia Europeană, între Guvern şi comisarul european Corina Creţu. Tomac amintit PSD nu a prezentat bugetul pe 2019 în Parlament.

„În urmă cu 29 de ani toată România aştepta o transformare. Iată că s-au scurs aproape 30 de ani de atunci şi astăzi, într-un an special, într-un an în care aveam nevoie de o direcţie care să vină din partea Executivului în ceea ce priveşte priorităţile pe care le are România, din păcate, avem la Palatul Victoria un guvern debusolat, un guvern incapabil să traseze câteva direcţii clare, pe care românii le aşteptau. În acest an al Centenarului, am asistat din păcate la atât de multe certuri şi atât de multă dezbinare cum nu a mai avut de multi ani naţiunea noastră.”, a declarat liderul PMP, deputatul Eugen Tomac, citat de Mediafax.

Liderul PMP a precizat că Executivul Dăncilă nu a prezentat o strategie pe infrastructură.

„Aşteptam, dna prim-ministru, ca anul acesta guvenul să vină cu o strategie, cu câteva priorităţi clare legate de infrastructură. Nu aţi făcut nimic pentru a uni sudul cu nordul, estul cu vestul ţării. În continuare, proiectele din infrastructură sunt abandonate iar banii sunt puşi pentrru pomeni electorale”, a mai spus Tomac.

De altfel, Eugen Tomac a punctat că în timpul guvernării au fost doar certuri între Guvern şi Comisia Europeană, între Guvern şi comisarul european Corina Creţu.

Kelemen Hunor, către Dan Barna: Nici noi nu spunem ca aţi fi un partid de securişti

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi, ca răspuns pentru liderul USR Dan Barna, care a spus că UDMR este parte a problemei în care a ajuns România în 29 de ani, că nu ar trebui folosite etichete, deoarece UDMR nu spune că USR e partid de securişti.
:
„Faptul că unul dintre liderii opoziţiei nici acum nu a înţeles acest lucru, este regretabil. El se foloseşte de această ocazie ca să se alăture corului penibil din care făcea parte şi Vadim, unde exista şi un cântec simplu: UDMR şi ungurii sunt de vină. Ei sunt problema de 29 de ani. Am auzit acest lucru încă din primele zile după revoluţie, stimate coleg. Ştim că din cauza noastră nu avem autostrăzi, ştim că din cauza noastră nu avem nici astăzi bunăstarea dorită, se cunoaşte de 29 de ani că, din cauza noastră, educaţia şi cercetarea au rămas în secolul 20, iar oamenii fug din ţară. Şi, probabil că tot din cauza noastră, am intrat cu întârziere în Alianţa Nord-Atlantică şi în Uniunea Europeană”, a spus ironic Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a atras atenţia asupra etichetelor puse pe USR de „partid de securişti”.

„Dacă nu am fi fost noi, România ar fi fost paradisul absolut, o ţară traversată în lung şi în lat de autostrăzi, cu căi ferate şi trenuri de mare viteză de la Constanţa până la Oradea, cu o creştere economică formidabilă, cu o cercetare care ţinteşte secolul 22 şi am fi intrat în marea familie europeană şi nord-atlantică chiar în primul an după revoluţie. Colegul nostru pune etichete de diferite tipuri şi cu asta crede că a rezolvat propria neputinţă politică. Am o rugăminte modestă: haideţi să nu ne mai etichetăm unii pe alţii. Nici noi nu spunem despre partidul condus de d-voastră ceea ce spune legenda urbană: nu spunem ca aţi fi un partid de securişti, nu spunem că sunteţi soldaţii băieţilor cu ochii albaştrii”, a mai spus liderul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri