Caută
Close this search box.

Teodorovici recunoaşte că a fost în Cuba, via Moscova: Nu am fost în vacanță. Toți știau că am fost acolo, inclusiv serviciile

psd

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat informaţia că a făcut o vizită-fulger în Cuba, via Moscova, împreună cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Teodorovici a explicat, într-o emisiune TV, că motivul principal a fost iniţierea discuţiilor privind recuperarea unei datorii istorice a Cubei.

Explicațiile celor doi oficiali vin după ce Realitatea TV a scris pe 5 decembrie că, imediat după ceremoniile de la Focșani, dedicate Zilei Naționale, Eugen Teodorovici și Sorina Pintea au plecat în Cuba, pe ruta București – Moscova – Havana, iar după 10 ore petrecute în Cuba cei doi ar fi revenit în ţară pe ruta Havana – Madrid – Bruxelles.

„Am plecat cu ruta de zbor singura posibilă la acel moment (…) Am auzit că am plecat fără mandat, am aici documentele cu mine”, inclusiv „raportul aprobat de primul ministru”, a mai precizat ministrul Teodorovici.

Şeful Finanţelor a povestit că s-a întâlnit cu vicepreședintele țării, cu ministrul Finanțelor și cu ministrul Sănătății, iar discuţiile au vizat programele medicale dezvoltate de Cuba, precum vaccinuri contra cancerului pulmonar, un tratament pentru tumorile pielii și un altul care poate evita amputarea membrelor bolnavilor de diabet.

Decontarea, a sugerat ministrul Finanţelor, s-ar putea face în contul datoriei Cubei faţă de România, care la momentul prăbuşirii regimului comunist, în 1989, era de circa 1 miliard şi jumătate de ruble convertibile.

„Nu am fost în vacanță. (…) Toți știau că am fost acolo, și serviciile noastre secrete”, a mai spus Eugen Teodorovici, care chiar a sugerat că „astfel de discuții total nefondate pot pune în pericol o discuție la nivel bilateral între două state”.

Un răspuns

  1. Finantist de doi la leu nu stie de unde sa mai faca rost de bani cu care sa plateasca finantarea coorporatiilor straine de catre stat stabilita pe 10.12. CREDITELE DIN CUBA CA SI ORICARE ALTELE NU SUNT ALE STATULUI ROMAN CI ALE FIRMELOR INDUSTRIEI ROMANESTI DERULATE PRIN SISTEMUL BANCAR ROMANESC CARE NU ERAU ALE STATULUI ROMAN CI DOAR PE TERITORIUL ROMANIEI. NICI UNA SI NICI ALTA NU MAI SUNT DUPA STATALIZAREA DIN DEC’89

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri