Caută
Close this search box.

Vestele galbene, sub investigaţie. Autorităţile franceze anchetează false conturi pe Internet

vestele galbene

Autorităţile franceze au lansat verificări după multiplicarea conturilor false destinate să amplifice, pe reţelele sociale, contestaţia exprimată de „vestele galbene”, au informat sâmbătă surse apropiate dosarului, relatează AFP.

Secretariatul general al apărării şi securităţii naţionale (SGDSN) se ocupă de coordonarea verificărilor în curs, a explicat această sursă.

Serviciile franceze sunt atente la manipularea informaţiei, dar este prea devreme să se pronunţe în legătură cu afirmaţiile cotidianului britanic The Times, care crede că sute de conturi false alimentate de Rusia caută să amplifice revolta „vestelor galbene”, potrivit unei alte surse apropiate dosarului.

Este un subiect care necesită investigaţii adânci şi complexe, a precizat sursa.

Potrivit publicaţiei britanice, care a citat analize efectuate de societatea de securitate cibernetică New Knowledge, circa 200 de conturi de Twitter difuzează fotografii şi înregistrări video ale unor persoane grav rănite de poliţie, presupuse veste galbene, în timp ce imaginile prezintă evenimente fără nici o legătură cu manifestaţiile care se desfăşoară în Franţa de mai multe săptămâni.

Un răspuns

  1. Ei. Britanicii raman in lumea lor apusa ai izolata, cu castele mentale bantuite de fantomele din gramofon.
    Daca rusii astia sunt asa de tari incat, pe timp de pace pot crea actiuni atat de distructive in toate Americile, Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Polul Nord, va dati seama ce-ar fi pe timp de razboi?
    Mai intai cele 2 submarine „pregatite de decenii” taie cu laser toroanele de banda lata de sub Atlantic apoi
    a doua zi, lanseaza smartphone-ul Yandex,
    a treia zi (pana la pranz) cucereste Europa iar pana la „ceai” si America.
    A patra zi Putin este declarat de BSM cel mai „bun presedinte rus al Arabiei Saudite”, concomitent cu anexarea Americii Centrale si de Sud.
    A cincea zi, prin Decret prezidential ii da lui Rouhani Afganistanul, lui Erdogan Balcanii si Germania, lui Xi Ping Mongolia (nu sunt sigur daca si Core-ile), lui Narenda Modi Kashmirul, lui Sarkissian Nagorno Karabach, lui Kim Jong-un Coreea de Sud (daca nu le ia China), lui Lopez Obrador America (inclusiv California), lui Trump Canada, lui Abusahmain Franta, Angelicai de Kirshen si Delmei Russef onoarea si lui Putin Alaska (deoarece a expirat termenul contractual, ca si la Hong-Kong), s.a.m.d., a fost cea mai incarcata zi.
    A sasea zi atrage atentia asupra „luminatorilor de pe cer”, adica satelitii, „eradicheaza” prostia (cu termen de conformare), desfiinteaza Net-ul vestic, sistemul de plati SWIFT, ii decade din drepturi pe Skripali, ii sudeaza pe fata o masca de otel Theresei May pentru a nu mai speria copii (totusi „Fantoma din Luvru”, Belphegor, era un film pentru adulti), desfiinteaza afacerile „private”, face NATO scoala de reeducare si ONU cresa. s.a.m.d.
    In a saptea zi Rusia, convinsa ca ceea ce a facut „a fost bine”, se odihneste si sparge pahare.
    Cam asa arata „geneza 1.2 rusa” in mintea surescitata a MI5, calare pe MI6, cu lumanarea tinuta de mana tremuranda dar „stabila” a reginei (care n-are somn si i s-a stricat aparatul video).
    Trecand la lucruri mai serioase decat presa sau „specialistii” britanici, cred ca politia si procuratura franceza trebuie sa-si faca ancheta si abia apoi sa facem afirmatii de genul „America si Mica Britanie, prin fake-news au amplificat, cu buna stiinta, revoltele „vestelor galbene” (eu oricum nu cred ca la originea acestor revolte se afla alte entitati decat cele de tip Soros, parastatale, cu program clar, cu necesitati financiare mici dar foarte vizibili si as spune, chiar eficienti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri