Caută
Close this search box.

Criza Brexit: Regina îndeamnă Marea Britanie să găsească un numitor comun

Regina Elisabeta a II-a a cerut Marii Britanii să caute un numitor comun și să înțeleagă imaginea de ansamblu, un motiv codificat pentru clasa politică pentru a rezolva criza Brexit care a șocat investitorii și aliații, relatează Reuters.

Cu data de 29 martie ce se apropie tot mai mult, data stabilită în lege pentru Brexit, Regatul Unit se află în cea mai profundă criză politică din ultima jumătate de secol, deoarece se luptă cum, sau chiar dacă, să părăsească proiectul european la care s-a alăturat în 1973.

În timp ce Elisabeta a II-a, în vârstă de 92 de ani, nu a menționat explicit Brexit într-un discurs adresat Institutului feminin local din Norfolk, monarhul a spus că fiecare generație se confruntă cu „noi provocări și oportunități”. „Pe măsură ce căutăm noi răspunsuri în epoca modernă, eu una prefer rețetele încercate și testate, cum ar fi să vorbesc bine unul cu celălalt și să respect diferite puncte de vedere; unindu-ne pentru a căuta un numitor comun; și niciodată să nu pierdem din vedere imaginea de ansamblu”, a spus regina.

Comentariile au fost interpretate ca un semnal codificat pentru clasa politică din Marea Britanie. Titlul principal al „Times” a citat: „End Brexit feud, Queen tells warring politicians” în timp ce BBC a spus că nu există nici o îndoială că monarhul trimite un mesaj. Ca șef al statului, regina rămâne neutră în problemele politice în public dar trimite unele sugestii. De exemplu chiar dacă nu putea vota înainte de referendumul din 2014 privind independența scoțiană ea a făcut o pledoarie delicată pentru scoțieni să se gândească cu atenție la viitorul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri