Caută
Close this search box.

Cum va încerca PSD să-l suspende pe Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte

psd

Fostul membru CSM, Adrian Toni Neacşu, arată, într-un mesaj pe Facebook, că refuzul preşedintelui de a numi cei doi miniştri, la Dezvoltare şi Transporturi, echivalează cu imposibilitatea temporară de a-şi exercita funcţia, drept pentru care CCR este îndrituită să constate interimatul funcţiei.

„Refuzul deliberat al Preşedintelui de a-şi îndeplini obligaţiile constituţionale echivalează cu o imposibilitate temporară, din motive subiective, de exercitare a funcţiei, ceea ce justifică constatarea de către Curtea Constituţională a interimatului funcţiei, potrivit art. 98 alin 1 din Constituţie.

Decizia interimatului este una juridică şi constituţională, nu politică, obligatorie, dacă se constată existenţa întreruperii în activitatea Preşedintelui României, iar nu facultativă.

Nu este o suspendare a Preşedintelui, nu are drept urmare un referendum şi durează doar cât timp preşedintele refuză să-şi îndeplinească atribuţiile”, a scris pe Facebook fostul membru CSM, Adrian Toni Neacşu, în prezent avocat.

Un răspuns

  1. Doamna Anca, de unde scoateti titlurile astea? Eu nu am inteles din asazisul articol cum va incerca psd sa-l suspende pe Johannis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri