Caută
Close this search box.

FOTO. Un campion mondial și european al apelor, al valorii și al eleganței

Un băiat Excepțional, un adevărat campion mondial și un viitor campion olimpic. Astăzi, pe 14 ianuarie, împlinește 20 de ani.
La mulți ani, plini de senin, armonie, frumos și împliniri !
La mulți ani, Stefan,din partea MagnaNews!

Înaintea cuvintelor care îi descriu activitatea și medaliile – neînchipuit de multe și strălucitoare pentru doar 20 de ani – aș vrea doar să mai scriu că este unul din oamenii cu adevărat frumoși în interior pe care îi cunosc.
Dincolo de o extraordinară valoare sportivă, care va irumpe în curând la scară mondială, Ștefan (al doilea de la dreapta la stânga, foto jos) este o forță morală și o adevărată comoară de suflet și bun-simț !

Îți mulțumim cu toții, Ștefan, pentru bucuria de a te fi cunoscut și de a putea iubi și mai mult culorile românești alături de tine. Ești unul dintre oamenii de cea mai mare calitate, unul dintre simbolurile de forță, eleganță și valoare ale canotajului românesc, sportul nostru – mereu – Numărul 1 !

Așadar : actualul campion mondial de tineret și campion european de seniori s-a născut la Suceava, pe 14 ianuarie 1999, el fiind din localitatea Dumbrăveni, județul Suceava.
ȘTEFAN CONSTANTIN BERARIU a început canotajul spre sfârșitul anului 2013, înainte de a împlini 15 ani, la Orșova.
În prezent este legitimat la CS Dinamo București, fiind declarat, împreună cu colegul de barcă Mihai Țigănescu, cel mai valoros tânăr sportiv al acestui club de elită, în anul 2018.
Pe lângă numeroasele titluri și medalii naționale, ȘTEFAN CONSTANTIN BERARIU ( al doilea dde la stânga la dreapta, foto jos) are, la 20 de ani, o întreagă panoplie de medalii mondiale și europene la juniori, înainte de a se remarca în mod strălucit și la tineret și seniori:

Vicecampion european de juniori, 2016, la patru rame (4-).
Campion mondial de juniori 2016, tot la patru rame.
Campion european de juniori 2017, la dublu rame (2-).
Vicecampion mondial de juniori 2017, la dublu rame.
Campion european U23 în 2017, la 4 rame cu cârmaci (4+).

Anul 2018 a fost cel mai bun de până în prezent, cu trei strălucitoare medalii de aur în barca de patru rame (4-) a României, alături de Mihai Țigănescu, Cosmin Pascari și Ciprian Huc Deși foarte tineri.și, practic, abia ieșiți din juniorat, ei au cucerit 3 medalii de aur, devenind: campioni mondiali de tineret (Poznan, Polonia), campioni europeni de seniori (Glasgow, Scoția) și campioni europeni de tineret U23 (Brest, Belarus), totul completat de un valoros loc 6 la CM de seniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri