Caută
Close this search box.

Investigație „New York Times”: FBI a cercetat dacă Trump lucra pentru Moscova

donald Trump

Casa Albă a condamnat un raport al „New York Times” potrivit căruia FBI ar fi deschis o investigație pentru a identifica dacă președintele Trump lucra în secret pentru Rusia, informează BBC.

Oficiali ai poliției au devenit îngrijorați de comportamentul lui Trump în mai 2017, când l-a demis pe directorul FBI James Comey, scrie ziarul. Ancheta a examinat, după caz, dacă Trump a fost o amenințare la adresa securității naționale. Trump a spus că nu există nici un motiv și nici o dovadă pentru a stabili o astfel de probă. „Acest lucru este absurd”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders. „James Comey a fost concediat pentru că este un hacker căzut în dizgrație, iar adjunctul său, Andrew McCabe, care era responsabil în acel moment, este un mincinos cunoscut de FBI”, a afirmat ea într-o declarație. „Spre deosebire de președintele Obama, care a lăsat Rusia și alți adversari străini să manipuleze America, președintele Trump a fost de fapt dur cu Rusia”.

În 2016, agențiile americane de informații au ajuns la concluzia că Rusia a lansat atacuri cibernetice și a lansat știri false pe rețelele de socializare, în încercarea de a stimula candidatura lui Donald Trump și de a-i deteriora rivalul pentru președinție, Hillary Clinton.

Ancheta FBI

Raportul „New York Times” a declarat că ancheta FBI a fost o contrainformație comună și o anchetă penală. Partea contrainformației a încercat să stabilească dacă Trump a ajutat cu bună știință Kremlinul împotriva intereselor Americii sau „a căzut în mod involuntar sub influența Moscovei”. Aspectele criminale au vizat destituirea de către președinte a lui Comey și dacă acesta a fost o obstrucție a justiției.

Fostul director al FBI a declarat într-o audiere în Congres că Trump a spus „mă aștept la loialitate” și l-a presat pe acesta să pună capăt unei anchete asupra fostului consilier de securitate națională al președintelui, Michael Flynn. Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 că a mințit despre contactele sale cu ambasadorul rus în SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri